Spații insuficiente pentru depozitarea corespunzătoare a produselor alimentare, în Mureș 

În cursul lunii noiembrie, Direcțiile județene sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor au desfășurat 8.884 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a semințelor, legumelor și fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 103 amenzi contravenționale și 115 avertismente în valoare totală de 148.000 lei. În Mureș neconformitățile constatate și sancționate au fost spații insuficiente pentru depozitarea corespunzătoare a produselor alimentare, amenzile însumând 4.000 de lei.

De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Cristina Vancea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.