Specialiştii vin cu explicaţii la Târgu Mureş pentru familiile cu copii și tineri diagnosticați cu diabet

La inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF) şi a Organizației Mondiale a Sănătății, 14 Noiembrie este desemnată ca Ziua Mondială a Diebetului, marcată la nivel internațional și național de către toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare despre diabet.
Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID) în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu Mureș va organiza o conferință cu prilejul zilei Mondiale a Diabetului, evenimentul va avea loc sâmbătă 17 noiembrie ac.începând cu ora 10,00 în Cetatea Medievală, la cupola de sticlă.
Temele abordate se referă la impactul pe care diabetul zaharat îl are asupra persoanei cu diabet precum și a familiei, sloganul acestui an fiind “Diabetul și familia”.
Sunt așteptațe familiile cu copii și tineri diagnosticați cu diabet zaharat să dezbată această temă împreună cu specialiști în domeniu. Dr. Muntean Irina-medic primar diabetolog va vorbi despre beneficiile introducerii tehnologiei moderne în tratamentul diabetului zaharat de tip 1, dr. Fărcaș Dan- medic primar cardiolog, autorul romanului “Virtuți adormite” va vorbi despre acceptarea bolii, cartea fiind un ghid de supraviețuire a persoanelor bolnave, psih. Cozma Melania va vorbi despre rolul familiei în viața pacientului cu diabet precum și importanța consilierii psihologice în vederea creșterii calității vieții acestora. Nu vor lipsi momentele de joacă, concursuri cu premii și muzică pentru copilașii insulinodependenți iar la finalul întălnirii vor lansa baloane albastre spre cer.
În momentul de față, în lume sunt 425 de milioane de persoane cu diabet, în România sunt peste un milion din care cca.3600 copii.
În seara zilei de 14 noimbrie va fi iluminată în albastru Cetatea Medievală și Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, în semn de solidaritate cu persoanele cu diabet.

Comentează cu Facebook