Speed Challenge şi Instant Interview, metode de recrutare

 

 

Companiile sunt tot mai interesate să-i testeze pe candidați prin aceste metode de recrutare. În felul acesta recrutorii își dau seama chiar din primele minute, dacă acel candidat e potrivit sau nu pentru postul disponibil și, în plus, identifică nivelul de competență, cunoștințele și experiența candidaților. Astfel de testări au loc în cadrul Târgului de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră și employer branding: companiile testează, în câteva ore, zeci sau chiar sute de candidați interesați de un anumite domeniu de activitate.

Speed Challenge datează din 2015

„În urmă cu doi ani am introdus pentru prima dată competițiile contra-cronometru Speed Challenge. Am început în 2015 cu concursuri-fulger de programare în domeniul IT, care s-au bucurat de mare succes și pe care le organizăm și în prezent. De anul trecut organizăm și Speed Challenge pe traducere. De anul trecut le dăm posibilitatea și celor care recrutează cunoscători de limbi străine să-i testeze pe loc pe candidați. Mai mult, din această primăvară vom avea o varietate și mai mare de domenii pentru care vom organiza, în colaborare cu angajatorii, Speed Challenge-uri: e vorba despre inginerie, contabilitate, auto&automotive, dar și despre alte industrii, spune Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

Pe lângă competiții Speed Challenge, companiile pot să organizeze în cadrul TdC workshopuri și seminarii pe diverse teme.

Interviul de angajare: la ce sunt atenți recrutorii

Experiența și competențele în domeniu sunt cele mai importante aspecte de care țin cont recrutorii, potrivit studiului realizat toamna trecută de Târgul de Cariere și HR Summit.

La cercetare au participat 158 de recrutori de la companii importante la nivel național. Astfel, 39% dintre angajatori au afirmat că la interviul de angajare îi interesează cel mai mult experiența candidaților, 38% pun mai mult accent pe competențele în domeniu, iar 20% apreciază mai degrabă atitudinea pe care candidații. 2% dintre recrutorii care au răspuns la studiu afirmă că sunt mai degrabă atenți la viteza de reacție la întrebările “provocatoare”.

Studiul s-a desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2016, pe un eșantion de 158 de specialiști în resurse umane care au participat la Târgul de Cariere și la HR Summit.

Start înscrieri la Târgul de Cariere

Organizatorii Târgului de Cariere (TdC) așteaptă peste 200 de companii la ediția de primăvară a evenimentului, care avea avea loc în martie și aprilie la Cluj, Iași, Chișinău, Brașov, Sibiu, Oradea și Târgu-Mureș.

În primăvară vor avea loc 9 ediții – 7 globale și 2 dedicate exclusiv domeniului IT. Înscrierile pentru companiile care vor să recruteze la TdC au început în urmă cu câteva zile.

„Ne bucurăm că tot mai multe companii aleg să recruteze și să organizeze competiții contracronometru la Târgul de Cariere. Anii trecuți am fost chiar puși în situația de a refuza anumite companii care au dorit să se înscrie cu câteva zile înainte de începerea târgului pentru că spațiul nu ne mai permitea în anumite orașe să amplasăm noi standuri, afirmă Corina Brândușan. Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe www.targuldecariere.ro.

Calendar Târgul de Cariere: martie-aprilie 2017

7-8 martie – Cluj Global

9-10 martie – Cluj IT

16 martie – Târgu-Mureș

18 martie – Oradea

21-22 martie – Iași Global

23-24 martie – Iași IT

29-30 martie – Sibiu

4-5 aprilie – Chișinău

12-13 aprilie – Brașov

EM

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.