fbpx

Spitalul de Urgență Târgu Mureş sistează internările cronice

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, luni, că din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID-19, sistează toate internările cronice, asigurându-se doar internările de urgenţă şi internările care nu pot suporta amânare.

„Având în vedere situaţia epidemiologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, precum şi cea de pe plan naţional, conducerea spitalului a luat, începând de luni, noi măsuri în vederea limitării răspândirii COVID-19. Astfel, se sistează toate internările cronice, asigurându-se doar internările de urgenţă şi internările care nu pot suporta amânare. Pacienţii care se prezintă pentru urgenţe vor fi triaţi într-un cort în curtea din spate de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj, iar accesul în spital se va face doar pe poarta de urgenţă”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

De asemenea, SCJU Târgu Mureş a precizat că este interzis accesul tuturor vizitatorilor în spital.

Până luni, în judeţul Mureş au fost confirmate 2.497 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2., iar faţă de ziua precedentă au fost înregistrate 82 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, în ultimele 14 zile în judeţul Mureş s-au înregistrat 699 de cazuri noi, dintre care 316 la Târgu Mureş, 28 în municipiul Sighişoara, 28 în comuna Sângeorgiu de Mureş, 25 la Reghin, 24 la Sâncraiu de Mureş, 17 în Sântana de Mureş, 16 la Ungheni, 13 la Iernut etc.

„Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate 198 persoane confirmate pozitiv în spitalele din judeţul nostru. De asemenea, până la această dată, 803 de persoane s-au vindecat şi au fost externate din spitalele din judeţul Mureş. În plus faţă de acestea, 550 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 181 de persoane au fost externate la cerere. Un număr de 46 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul COVID-19, potrivit datelor DSP Mureş. Până acum, 140 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş”, precizează un comunicat de presă transmis luni de către Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW