Sport, cultură și artiști cunoscuți la Zilele Sighișoarei

 

 

Activități culturale, manifestări sportive, expoziții de pictură, sculptură, grafică și artă foto, concerte corale, programe artistice susținute de elevii sighișoreni, dansuri săsești, maghiare și grecești, foc de artificii, concerte în aer liber sunt câteva dintre evenimentele de care sighișorenii se pot bucura în cadrul manifestării „Zilele Sighișoarei”.

 

Folclor

 

Astfel, vineri, 18 mai 2018, la ora 19.00, pe scena din Piața Sigma va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, iar pe scenă vor evolua Grupul Coral „ARMONIA”, interpreții de muzică folclorică Ina Ioana Todoran, Costel Popa și Ovidiu Furnea acompaniați de orchestră, Ansamblul folcloric „Hora”din Ungheni și Ansamblul folcloric „Junii Hetiurului” .

Prima seară a evenimentului se va încheia cu programul folcloric special pregătit de interpreții Ciprian și Mihaela Istrate.

Cultură

 

Sâmbătă, 19 mai 2018, Muzeul de Istorie Sighișoara marchează evenimentul internațional Noaptea Muzeelor acesta putând fi vizitat gratuit, în toate cele trei locații: Turnul cu Ceas, Colecția de Arme și Camera de Tortură, între orele 20.30 și 24.00 – ultima intrare la ora 23.30. Noaptea Muzeelor va debuta cu un recital susținut de Fanfara Sighișoara.

 

Sport

 

Duminică, 20 mai 2018, Stadionul Municipal va găzdui, la ora 11.00, meciul de fotbal demonstrativ între Echipa OldBoys  și Echipa comentatorilor sportivi.

 

Acces auto restricționat

 

Pentru buna desfăşurare a evenimentului şi pentru a evita blocarea străzilor care ar împiedica intervenţia promptă a instituţiilor abilitate în cazul unor posibile incidente și situații de urgență, în perioada 17-2 accesul auto în perimetrul de desfăşurare al evenimentului – Piața Sigma, Piaţa Octavian Goga, str. Morii, str. Octavian Goga și Piața Hermann Oberth – va fi interzis, cu excepţia riveranilor.

Riveranii vor parca autovehiculele proprietate personală sau ale societăţii comerciale în afara perimetrului de desfăşurare al evenimentului sau în curtea aferentă locuinţei.

Programul de aprovizionare al unităţilor economice care își desfășoară activitatea în perimetrul de desfăşurare a evenimentului, va fi între orele 8.00 și 12.00, în perioada 17-20 mai 2018.

În perioada 17-21 mai 2018, circulaţia auto va fi închisă în următoarele zone (intersecții):

  • Morii – Magazin Sigma – până la intersecţia cu str. 1 Decembrie 1918 – strada Octavian Goga – Piaţa Hermann Oberth, până la casieria Municipiului Sighișoara.

 

Casetă

 

 

Pe parcursul celor trei zile, sighișorenii vor putea participa la competițiile sportive de handbal, fotbal și șah,  se vor putea bucura de plimbări gratuite cu trenulețul, dansuri săsești, maghiare și grecești, precum și de concertele susținute de artiști de renume: Raymond, Narcotic Sound, Vunk, Sony Flame, Oana Radu și Cargo.

 

Sursa: Primăria Sighișoara

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.