Sportivii din Italia şi Franţa au dominat întrecerile de cros triatlon de la Târgu Mureş

Sportivii din Italia, cu şapte clasări pe podium, Franţa şi Olanda, cu trei medalii, au dominat întrecerile de cros triatlon organizate în cadrul Campionatelor Europene de triatlon multisport 2019 (Transilvania Multisport Triathlon European Championships), de sâmbătă de la Târgu Mureş, la categoriile Elite, Under-23 şi juniori.

La Elite feminin, pe primul loc s-a clasat Morgane Riou (Franţa), urmată de Eleonora Peroncini (Italia) şi Sandra Mairhofer (Italia), în timp ce la masculin a câştigat Ruben Ruzafa (Spania), urmat de Tim Van Hemel (Belgia) şi Arthur Serrieres (Franţa).

La U23 feminin, locul întâi a fost ocupat de Marta Menditto (Italia), urmată de Matilde Bolzan (Italia) şi Sofia Prima (Ucraina). În proba masculină s-a impus Tommaso Gatti (Italia), urmat de Thibault Gire (Franţa) şi Victor Goene (Olanda).

La categoria junioare, primul loc a revenit slovacei Zuzana Michalikova, urmată de compatrioata sa Margareta Bicanova şi de Willemijn Fuite (Olanda). La juniori a câştigat Lucas Goene (Olanda), urmat de Lorenzo Spagnolo (Italia) şi Filippo Pradello (Italia).

Tot sâmbătă, la Târgu Mureş, s-au desfăşurat şi probele pentru paraatleţi la masculin, gradul 3. Primul loc i-a revenit lui Raul Zambrana Romero (Spania), care l-a devansat pe conaţionalul Joaquin Carrasco, iar la paraatleţi masculin, gradul 4, s-a impus Czene Gábor (Ungaria).

Probele Europenelor de cros triatlon au cuprins, pentru grupele Elite, U23 şi Age Groups, 1.000 metri înot, un traseu de 23,4 kilometri cu bicicleta şi alergare pe o distanţă de 6,2 kilometri de alergare. Pentru grupele juniori şi paraatleţi, probele au fost de 500 metri înot, 10,3 kilometri pe bicicletă şi 3,1 kilometri alergare.

Întrecerile s-au desfăşurat la Complexul de Agrement şi Sport Mureşul şi la Platoul Corneşti din Târgu Mureş.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport cuprind şase campionate europene, de cros triatlon, duatlon, cros duatlon, aquatlon, triatlon pe distanţă medie şi aquabike. În plus, la Târgu Mureş vor fi organizate şi concursuri de înot şi alergare pe timp de noapte, precum şi curse dedicate copiilor.

Duminică vor avea loc competiţiile de duatlon sprint, în centrul Municipiului Târgu Mureş, de la ora 08:30, pentru categoriile de amatori. Elitele vor intra în concurs la ora 12:00.

În data de 2 iulie vor avea loc Campionatele Europene de cros duatlon (Sovata, Lacul Ursu), în 3 iulie – cele de duatlon standard (Transilvania Motor Ring, Cerghid), în 5 iulie – de aquatlon (Complexul de Agrement şi Sport Mureşul din Târgu Mureş) şi 7 iulie – de aquabike şi triatlon pe distanţă medie (Lacul Bezid, Sângeorgiu de Pădure).

Cursa de alergare pe timp de noapte (Dracula Night Run) va avea loc luni, 1 iulie, la Platoul Corneşti, iar concursul de înot pe timp de noapte (Dracula Night Swim) şi cursa rezervată copiilor (Dracula Kids Aquatlon) sunt programate joi, 4 iulie, la Complexul Sportiv şi de Agrement Mureşul.

Evenimentul Transilvania Multisport Triathlon European Championships este organizat de Federaţia Română de Triatlon, Clubul Master Ski&Bike şi SportLife Multimedia Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureş şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş.

Organizatorii au atras atenţia că pentru desfăşurarea Campionatelor Europene de duatlon sprint de duminică, traficul rutier în centrul municipiului Târgu Mureş va fi închis între orele 6:00-15:00.

De asemenea, de la ora 6:00 şi până în jurul orei 14:00 va fi închisă circulaţia rutieră dinspre Bulevardul Pandurilor către Mureş Mall, de la intersecţia cu Strada Budai Nagy Antal până la intersecţia cu Strada Gheorghe Doja, respectiv pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, de la intersecţia cu Strada Budai Nagy Antal până la Bulevardul Pandurilor. AGERPRES

Comentează cu Facebook