Sportul Reghinean este o adevărată valoare

1 gala sportuluiCea de-a V-a ediție a Galei Sportului Reghinean desfășurată sâmbătă la Reghin a umplut Sala Mare a Casei de Cultură ,,Eugen Nicoară” cu spectatori, iar scena cu campioni.

Timp de două ore s-au perindat pe scenă sportivi evidențiați la cele cinci secțiuni: echipe, ambasadori ai sportului reghinean, personalități sportive, sportivi…
La secțiunea „Echipe” au fost premiate CS ,,Dansul Viorilor”, CS Master Karate Do, FCM Viitorul Reghin-fotbal feminin și CSS Alexandru Ceușianu –baschet fete.

Nume mari

Pentru secțiunea „Ambasadori ai sportului reghinean” s-au acordat 13 medalii, printre premiați aflându-se și frații Doczi Vasile și Marius, campioni la lupte libere care acum activează în SUA, Rareș Uța, baschetbalist care joacă în prezent la Malagam în Spania fiind component al lotului național de baschet, Emil Pavel Pop, deținător al unui titlu mondial în boxing ful contact, câștigat în Spania, Mirona Gliga, cu o bogată colecție de titluri la nivel internațional în domeniul dansului sportiv, Aszalos Cristian-redactor șef la Transilvania Tv și autor al unor cărți pe teme de sport.

Personalități reghinene

Au fost evidențiate 24 de persoane la secțiunea „Personalități reghinene”, în principal antrenori și profesori de sport cu rezultate deosebite. Printre aceștia: Gabriel Toncean, președintele Federației de Culturism, Ința Adina, instructor de fitness și kangoujumping, Bozsóki Zoltán, profesor care a pregătit generații de sportivi, Emil Maior, fost arbitru, Ghiță Zileriu realizator de emisiuni sportive la DAReghin Tv, Enyedi Andri, actualul antrenor al echipei de fotbal Avântul Reghin, Kantor Imre – jucător de tenis de masă.

Sportivi

În ceea ce privește secțiunea „Sportivi”, aceasta a fost împărțită în patru categorii: veterani, seniori, tineret-juniori și copii, fiind vorba în total de 21 de sportivi.
A urcat pe scenă la veterani profesorul Mihai Gherghel, în vârstă de 73 de ani, care a participat la numeroase competiții de cros și maraton, fiind și organizatorul unora dintre aceste concursuri.
Categoria seniori a debutat cu antrenorul de fotbal Stoica Vilmos care a evoluat la câteva echipe de fotbal din Liga I, au urmat culturiștii Florin Dogaru și Horațiu Forgaci, apoi campioana la karate Adriana Boga.
La categoria ,,Copii” au urcat pe scenă 6 mici sportivi, printre aceștia aflându-se și Ionuț Mihnea Ognean în vârstă de 9 ani care are în palmares un titlu de campion mondial, unul de vicecampion școlar și unul de dublu campion european la șah.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.