Strategia de alianțe a UDMR – „o înțelegere deșteaptă”

frunda gyorgySenatorul Gyorgy Frunda, candidatul UDMR Mureş pentru Colegiul uninominal numărul 1 Senat, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că strategia Uniunii în privinţa unor alianţe post electorale va fi una ‘deşteaptă’ şi că este nevoie de această organizaţie ‘cu care previi anumite tensiuni etnice’ şi care să rezolve problemele comunităţii maghiare.

‘(…)Va fi o înţelegere deşteaptă. Depinde în ce poziţie vom fi. Pe mine mă încurajează declaraţia fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, care spunea că viitorul Guvern trebuie să aibă o relaţie de colaborare cu UDMR, indiferent dacă vom fi într-o coaliţie guvernamentală sau nu. Şi aşa este, pentru că noi nu suntem un partid politic, noi trebuie să rezolvăm problemele comunităţii maghiare. Eu sper să fim în coaliţie guvernamentală, dacă mă întrebaţi. Eu sper acest lucru. Dacă vom avea un Guvern USL – şi aceasta e mai mult ca sigur – dacă putem să ajungem la o siguranţă şi ei să priceapă, şi sunt semne în sensul acesta, că ai nevoie de UDMR, ca reprezentantul legal al comunităţii maghiare din România, cu care previi anumite tensiuni etnice şi rezolvi cerinţele legale ale comunităţii şi prin aceasta întăreşti politica majorităţii şi a ţării, toată lumea are de câştigat’, a arătat Frunda. Candidatul a spus că pe marginea acestui subiect se va mai discuta, iar dacă nu atunci Uniunea va fi în opoziţie.

Senatorul crede că în politică nu există ‘probleme delicate’ şi că orice dispută politică se poate rezolva doar prin negocieri şi discuţii, inclusiv pe marginea unor subiecte pe care anumiţi politicieni le resping în prezent, cum e şi cazul lui Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL, care exclude discuţii pe anumite teme.

‘(…) O problemă de colaborare guvernamentală se rezolvă prin discuţie. Nu există nicio problemă delicată sau care să nu poată fi discutată. La UMF – Guvernul din care face parte domnul Voicu a ajutat la detensionarea problemei şi doar lumea academică a ajuns la o înţelegere în şapte puncte. S-a detensionat, cu sprijinul politicului, care e un lucru pozitiv, ar trebui să fim de acord’, a susţinut Frunda.

Acesta a precizat că UDMR va aştepta să vadă cine câştigă alegerile şi va acţiona în consecinţă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

 1. Szentgyorgyi Alexandru

  OBIECTIV?
  Rezolvarea problemelor comunitatii maghiare???

  Da, exista probleme delicate,dar cea-ce face Primaria com. Adamus nu este negociabil!
  Bine s-a spus in Armata Romana ,,Pe Aici NU Se Trece!!!” Da, Pana aici!
  Adica sa discut cea-ce este in proprietatea familiei mele din anul 1880 prin cumparare???
  Sa discut cea-ce SFATUL POPULAR, contrar actelor legale de mostenire ale noastre si ale vecinilor, ACORDA in anul 1957dreptul de extindere pe intravilanul nostru si al altui vecin, pe partea de intravilan confiscat de STAT, ca drept de gradina CAP.!!!
  Sa discut cea-ce PUTEREA LOCALA VECHE si REALEASA IN 2012, accepta ca, in BIROUL AGRICOL S-AU CADASTRAL S-AU CUM SO-R NUMII, nu se iau in considerare actele legale indiscutabil doveditoare, EXTRASE DE CARTE FUNCIARA, CENTRALIZATOR DE CARTE FUNCIARA, CU PRIMA INREGISTRARE INCA DIN ANUL 1880,CERTIFICAT DE MOSTENITOR DIN 1938,CERTIFICAT DE MOSTENITOR DIN ANUL 1974,CERTIFICAT DE MOSTENITOR DIN ANUL 1994,ADEVERINTA DE RETROCEDARE NR.30/1991, FISA DE PUNERE IN POSESIE DIN ANUL 2004, TITLU DE PROPRIETATE DIN IANUARIE 2005, CERTIFICAT DE NOSTENITOR CONFORM TITLU DE PROPRIETATE DIN 2005, INTABULARE IN FORMAT ELECTRONIC SI EXECITAT DE FIRMA AUTORIZAT TOPO,EXTRAS DE CARTE FUNCIARA TIP NOU???
  Sa discut cea -ce nu s-a OPERAT pe HARTA localitatii din anul 2004 si pana in prezent, oare din incompetenta, delasare s-au Doamne fereste, ACT DE CORUPTIE???
  Sa discut ca, ingineria sa Szatmari Gizella, contrar tuturor actelor doveditoare vechi si noi, eliberate de catre Primaria (democratica???)com. Adamus, considera irelevante si elibereaza TITLU DE PROPRIETATE uzurpatorilor, cotropitorilor, tupeistilor, celor care , in anul 1957 s-au eztinssub pretextul dreptului de GRADINA CAP, ?!
  Unde este Consiliul Local,unde este Presedintele Consiliului Local, unde este Institutia Prefectului Judet Mures,unde este Guvernul Romaniei, unde este Ministerul Administratiei si Interneleor, unde este Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor, unde este Parlamentul Romaniei,unde este CEDO si unde este Consiliul European???
  Toate aceste Institutii la care am apelat,au confirmat dreptul meu si valabilitatea ACTELOR DOVEDITOARE,dar contrar tuturor, Excelenta Sa ing. Szatmari Gizella din cadrul Primariei com, Adamus,angajata la biroul agricol s-au cadastral, NU ESTE DE ACORD ??? Surprinzator, excelenta sa ing. Szatmari Gizella decide,dispune, taie si spanzura !!!
  Si nu se opreste la desconsiderarea Autoritatilor Statului Roman, i-mi arunca in fata DECIZIA EXCELENTEI SALE ,, NU MA INTERESEAZA!!!”
  Excelenta Sa, este mai presus de CONSTITUTIA REPUBLICII ROMANIA,Constitutie care Garanteaza si Apara primordial Dreptul la Proprietate!!!
  Excelenta Sa ing. Szatmari Gizella de-la biroul agricol al Primariei com. Adamus este mai presus de Certificate Notariale, mai presus de CADASTRUL JUDET MURES, mai presus de corpul de Control al Prefetului Judet Mures,mai presus de Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor???
  Care este limita de MARIRE al excelentei, al ingineriei VOASTRE???
  Excelenta voastra este cumva baroana locala, nascuta, crescuta in com. Adamus, cunoscatoare al adevarului, al intamplarilor???
  Cum va permiteti sa judecati sa dispuneti si mai-ales sa intocmist ,sa inaintati acte false, favotizand obtinerea de catre unii de foloase necuvenite, ilicite??? Cum va permiteti sa induceti in eroare Cosiliul Local si Institutia Prefectului Judet Mures???
  Se spune, ,,NU JUDECA CEA-CE NU CUNOSTI !!!” EXCELENTA SI INGINERIA VOASTRA CUM IS-I PERMITE???
  Pentru mine, (sper ca nu apar probleme si-la alti cetateni)care este diferenta intre anul 1948-Nationalizare, 1957-Acordarea de catre cei de-la Sfatul Popular al extinderilor ca, Gradina CAP.pe intravilanul nostru Nationalizat si AD.2010, cand Excelenta si ingineria Voastra
  Sztmari Gizella DECIDE TOTUL LA PRIMARIA COM. ADAMUS ca, CE, UNDE, CINE SI CUI APARTINE???!!!
  In concluzie, ,,UDMR asteapta sa vada cine castiga alegerile” si astfel eu, voi devenii perdant deoare-ce partidul apara membrii.
  Asa merg treburile in cadrul Primariei Democratice al com. Adamus, vorbim de lege, de corectitudine!
  CINE PAZESTE PAZNICII???
  DOAMNE AJUTA-MA, DOAMNE AJUTA ROMANIA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.