Străzi mai sigure pentru copiii din Târgu Mureș

Fundația Comunitară Mureș a desfășurat, în perioada 16-29 septembrie, campania OSKAR Șarpele Hoinar în 9 școli din Tîrgu Mureș. În campanie au fost implicați 1900 de copii și părinții acestora – scopul campaniei fiind promovarea modurilor sustenabile de circulație pentru elevii din clasele primare (0-IV).

În cadrul campaniei am realizat și un sondaj în rândul părinților – prin care am dorit să cunoaștem cât de sigure consideră străzile din împrejurul școlilor tîrgumureșene și ce măsuri ar propune pentru a crește siguranța copiilor. Au fost completate 1200 de chestionare.

Ca urmare a acestui sondaj propunem organizarea unui WorkShop cu tema ”Străzi mai sigure pentru copiii din Tîrgu Mureș” – la care invităm arhitecți (urbaniști), reprezentanții școlilor, părinți, elevi, autorităților locale, reprezentanți ai poliției locale și poliției rutiere pentru a lucra în comun la propuneri pentru creșterea siguranței elevilor în zona școlilor participante în campanie, bazându-ne pe rezultatele obținute în urma activității ”OSKAR – Șarpele Hoinar”.

Data evenimentului: 7 decembrie 2018, ora 17:00
Locația evenimentului: Corpul E – Cetatea Medievală Tîrgu Mureș
Durata evenimentului: 3 ore

Propunerile vor fi prezentate la sfârșitul evenimentului și în urma acestuia înaintate Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș.

Comentează cu Facebook