Struţo-cămila din Dâmbu

imagesProbabil nu sunt mulţi cei care au auzit de struţo-cămila ce poartă numele de ,,Federaţia Alianţei Asociaţiilor de Proprietari Mureş”. Analizând denumirea, ne dăm seama imediat că trebuie să fie vorba despre ceva extrem de important, din moment ce denumirile ies la iveală precum vestitele păpuşi Matrioşa, una după alta! Că struţo-cămila are şi un preşedinte, e lesne de înţeles.
,,Uniunea formată din mai multe organizaţii care urmăresc scopuri comune” (adică Federaţia), ,,înţelegere între două sau mai multe grupuri, în vederea realizării unui obiectiv comun” (adică Alianţă) şi ,,Grupare de persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun contribuţia financiară, cunoştinţele sau aportul lor în muncă, pentru revitalizarea unor activităţi în interes comun” (adică Asociaţie) are un sediu pe Bulevardul 1918, din păcate foarte departe de una dintre Asociaţiile, recte nr.232, unde se petrec lucruri necurate, ca să mă exprim elegant. La Asociaţia respectivă, care la rândul ei are un preşedinte şi un administrator, la început de mileniu trei se lucrează ca în Evul Mediu. O listă sumară agăţată sub sticlă pe un perete în casa scărilor dă de ştire cine cât are de plată la cheltuielile comune. Sume luate cu japca, din moment ce stimabilii de la asociaţie habar nu au câte familii s-au debranşat de la conducta comună de gaz, câte persoane locuiesc în cele 20 de apartamente din blocul pe care –l păstoresc! Cum poate avea o singură persoană în aprilie 400 de lei de plată la cheltuielile comune, dacă nu a întârziat niciodată cu plata? Vă dau un indiciu. Stimabilii de la Asociaţie primesc factura de la gaz şi-i bagă pe gât când unuia când altuia, după o regulă absolut doar de ei ştiută! Şi dacă vreunul dintre locatari face reclamaţii, refuzând plata, îşi cer scuze: a fost o greşeală, plătiţi doar jumătate! Iar peste o lună-două încearcă din nou, pe motiv că nu te-a taxat în urmă cu o lună! Şi dacă persoana în cauză e mai în vârstă şi singură, se trezeşte cu tot consumul de gaz băgat pe cap, chiar dacă nici măcar un metru cub nu consumă pe lună!
Nu ştiu cu ce se ocupă exact struţo-cămila noastră, dar, în baza înţelegerii, ar trebui să verifice un pic ce se întâmplă la Asociaţia nr. 232 pentru că s-ar putea ca într-o bună zi să găsească activitatea ,,leşinată”! Şi nici să nu intrăm la bănuială, că aşa se ,,revitalizează” interesul comun!

Erika MÃRGINEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.