Studenţii înmormântează tristeţea pentru ediţia a XVIII-a a Festivalului Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor

maxresdefault

Ediţia a XVIII-a a Festivalului Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor debutează luni la Târgu Mureş, fiind numită şi săptămâna râsului.

Organizatorii Festivalului Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor de la Târgu Mureş au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că studenţii vor îngropa tristeţea, după care pe parcursul acestei săptămâni peste 150 de studenţi din zece centre universitare din ţară se vor întrece în concursul de interpretare şi în cel de creaţie.

Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Târgu Mureş, Simion Gergely, şi organizatorul principal al manifestării, Cristian Bojan, au arătat că timp de o săptămână cei peste 150 de studenţi vor lua parte la concursurile festivalului – pantomimă, cântec satiric, moment satiric şi umoristic, stand-up comedy, improvizaţie, teatru-sport, precum şi la caricatură, fotografie umoristică şi video (camera ascunsă).

‘În acest an, cel mai mare festival de gen din ţară va avea cea mai mare participare de până acum, peste 150 de studenţi înscrişi în concursuri, şi va cuprinde peste 50 de momente. Faţă de anul trecut participarea în concursurile festivalului este cu peste 40% mai mare. Pe lângă concursurile propriu-zise, vom avea numeroase surprize prin care vom aduce râsul la Târgu Mureş, fiindcă momentele umoristice vor avea loc în toate universităţile, dar şi în oraş, pe trotuare sau pe mijloacele de transport în comun ‘, a precizat Simion Gergely.

Organizatorii festivalului susţin că le vor face surprize inclusiv colegilor lor, pe care doresc să îi surprindă cu momente amuzante, care se vor petrece chiar în timpul cursurilor sau a lucrărilor practice.

Premierea câştigătorilor va avea loc în cadrul unei gale, programată sâmbătă, în care o serie de tineri artişti consacraţi la concursuri televizate, Anisia Gafton şi Trupa Andărcavăr Bend (cu Vizi Imre şi Paul Socol), vor fi invitaţi speciali.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.