Surpriză pe piața imobiliară din Mureș

Deși la nivel național numărul de tranzacții imobiliare înregistrează o scădere de circa 8 procente, în județul Mureș se înregistrează o creștere.

Ținând cont de evoluția națională, ascensiunea pieței imobiliare din Mureș este cu atât mai mult de apreciat. Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în primele zece luni ale anului 2019, în județul Mureș au avut loc 9.445 tranzacții imobiliare, față de doar 8.783 în aceeași perioadă a anului 2018. Astfel, remarcăm că în Mureș au loc, în medie, aproape 1.000 de tranzacții pe lună. Cu toate acestea, în luna octombrie a anului curent au fost încheiate 1.138 contracte. Majoritatea dintre acestea au avut ca obiect tranzacționarea unei locuințe (apartament/casă). Doar 150 de contracte au fost încheiate pentru vânzarea/cumpărarea unor terenuri agricole.

Locuințe de vânzare în Mureș

Cele mai multe anunțuri de vânzare/cumpărare apartamente și case sunt din Târgu Mureș. Potrivit site-ului de imobiliare Flatfy.ro, peste 1.700 de anunțuri sunt active în prezent pentru locuințe din zona Târgu Mureș. Aici sunt centralizate anunțurile de pe mai multe site-uri de profil, astfel putem spune că aici regăsim o listă complexă și variată.

În cazul în care sunteți interesați de noile ansambluri imobiliare din Târgu Mureș sau din împrejurimi, poți accesa site-ul de imobiliare Korter.ro. Printre județele învecinate cu Mureș se numără și Cluj și Brașov, două dintre cele 7 județe în care orașele de reședință înregistrează o medie a prețurilor de peste 1.000 de euro/mp. De altfel, Cluj-Napoca este orașul cu cele mai mari prețuri din țară, acesta reușind să depășească capitala București.

Totodată, pe Korter.ro vei regăsi cele mai noi ansambluri rezidențiale construite care încă mai au locuințe de vânzare. Pe site sunt listate peste 600 de ansambluri cu oferte diversificate. Printre cele mai căutate locuințe rămân garsonierele și apartamentele cu două camere. De regulă, acestea sunt primele tipuri de locuințe care sunt vândute.

Preț apartamente în Târgu Mureș

Un apartament studio în cadrul Maurer Residence din Târgu Mureș, cu o suprafață utilă de 39 mp, se vinde cu 38.500 de euro.

Într-un alt anunț de pe Flatfy.ro aflăm că un apartament cu 2 camere, ce are o suprafață de 52 mp și este situat într-o zonă ultracentrală, este scos la vânzare pentru 67.500 euro. Mai mult, proprietarul precizează că vinde apartamentul parțial mobilat.

În schimb, de pe Korter.ro aflăm că mai sunt disponibile locuințe de vânzare în Complex Central Residence în Târgu Mureș, situat pe strada Arany János nr. 8. Prețul de pornire pentru acestea este 1.150 euro/mp. Conform graficului de prețuri de pe site, în ultimele luni prețul de achiziție a crescut cu 20 euro/mp.

În cazul în care sunteți în căutarea unei locuințe provizorii, pe Flatfy.ro puteți găsi peste 1.000 de anunțuri de chirie. Prețurile variază în funcție de tipul de locuință și de suprafața acesteia. În cazul unui apartament, prețurile pornesc de la 180 de euro, iar pentru o casă chiria poate depăși 700 euro/lună.

Comentează cu Facebook