Sute de cărți pentru Biblioteca Răstolița. În august se adună cărți pentru Ibănești

 

Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș a lansat proiectul „Hai cu o carte la festival!” în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Văii Mureșului ce a avut loc în 28 și 29 Iulie în comuna Răstolița. În cele două zile de festival, cei care au vizitat Platoul La Alei au adus peste 150 de volume la căsuța Consiliului Județean Mureș.  Cărțile donate sunt noi sau în stare foarte bună și acoperă titluri importante din literatura română și universală.

Tot în cadrul acestui proiect, autorii mureșeni au fost invitați să doneze un exemplar din creațiile lor pentru a putea avea un raft al autorilor locali.

Au fost donate 50 de volume în limbile română și maghiară.

Proiectul se va derula anual cu ocazia Festivalului Văii Mureșului și a Festivalului Văii Gurghiului și, în cadrul acestuia, participanții și vizitatorii celor două evenimente vor avea posibilitatea să doneze cărți pentru bibliotecile publice și școlare din comunitățile rurale de pe cele două văi.

În luna august, la Festivalul Văii Gurghiului (18-19 )  se vor colecta cărți pentru Biblioteca Publică din comuna Ibănești.

 

Cristina Vancea

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.