fbpx

Târgumureșeanul Demeter András István, desemnat secretar de stat!

Consiliul Permanent al UDMR a decis în ședința de marți desemnarea secretarilor de stat în șase ministere. Potrivit deciziei Consiliului Permanent, propunerile UDMR  pentru aceste funcții sunt următoarele:

🔘 Demeter András István la Ministerul Culturii;

🔘 Kallós Zoltán la Ministerul Educației;

🔘 Oltean Csongor la Ministerul Tineretului și Sportului;

🔘 Szép Róbert la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;

🔘 Hegedüs Csilla la Ministerul Fondurilor Europene;

🔘 Makkai Péter la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Consiliul Permanent al Uniunii va decide în următoarele zile cu privire la numirea altor secretari de stat în alte ministere.

Demeter András István, născut în 1969 în Târgu Mureș, este licenţiat în 1992 în arta actorului de teatru, film şi televiziune la universitatea „Szentgyörgyi István” din Târgu Mures. În 1993 a câştigat primul concurs de proiecte de management organizat în România pentru ocuparea unui post de director de teatru.  A studiat management cultural în Dijon, Franţa şi este licenţiat în drept la Timişoara. După directoratul de la Teatrul de Stat Csiky Gergely din Timișoara, în perioada 2005-2010, a dobândit experienţă atât în administraţia de stat cât şi în domeniul legislativ în calitate de director general şi, mai apoi, de secretar de stat în Ministerul Culturii. A fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, fiind şi în prezent membru în Consiliul de Administraţie al Radioului Public. Din 2013 asigură managementul Casei de Producţie a Televiziunii Române. Este prezent pe scenele de teatru, pe marile sau micile ecrane ca actor liber profesionist. 

(Sursa pagina oficială UDMR)

Comentează cu Facebook