Târgumureșeni la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin

În 27-28 Mai, Sibiul a fost gazda unei dintre cele mai mari competiții de Karate Kyokushin, Campionatul Mondial organizat de „International Federation of Karate” (IFK) și Clubul Sportiv „Hirsch – Dojo”. Organizatorii au anunțat că în cadrul acestei competiții au fost prezente 40 de țări dintre care amintim: Rusia, Belgia, Kazakhstan, Japonia, România, Iran, Ucraina, Argentina, Armenia, Polonia, Ungaria, Chile, Elveția, Olanda, Brazilia etc. și 400 de luptători. Lista arbitrilor a fost la fel de impresionantă, pe lângă arbitrii românii fiind prezenți și arbitri din Liban, Kuweit, Mare Britanie, Pakistan etc. Campionatul s-a desfășurat în sistem Knockdown și a fost deschis tuturor organizațiilor de Karate Kyokushin, România având onoare de a organiza al cincilea campionat mondial al IFK.
La competiția a fost, de asemenea, prezent unul dintre elevii fondatorului stilului de karate Kyokushin, Steve Arneil 10 DAN, fiind și fondatorul IFK și primul care a trecut testul de „100 de lupte” după Masutatsu Oyama. „Sper că în cadrul acestui eveniment să vedem lupte spectaculoase și campioni excelenți.”, a declarat Hanshi Steve Arneil 10 DAN.
Sportivii românii au reprezentat atât organizația IFK România, cât și WKO România, fiind o prezență remarcabilă la această competiție. Lotului Federației Române de Karate Kyokushin s-au alăturat și 3 sportivi ai clubului târgumureșean „Tiger Budo”, Alin Moga, Norbert Szabo și Norbert Tanaszi, antrenați de Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN. Tot din Tg. Mureș, de la Clubul „Kyofighters”, antrenor Cornel Șandor 2 DAN, a participat la competiție și Kamilla Szikszai.
„Competiția a fost, așa cum ne așteptam, spectaculoasă, noii campioni mondiali fiind, intr-adevăr, foarte bine pregătiți. În ceea ce îi privește pe sportivii clubului nostru, consider că participarea lor la o competiție de o asemenea anvergură i-a făcut să realizeze că pentru un titlu de campion mondial trebuie extrem de multă muncă, dar, totodată, reprezintă un început pentru viitoarele antrenamente.”, a declara Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.