fbpx

Te pregătești să dai de carnet? Iată ce trebuie să faci înainte

A venit momentul să dai examenul de obținere a permisului de conducere? Probabil ești foarte entuziasmat și ai petrecut deja ore întregi făcând chestionare și vorbind cu prietenii despre toate locurile pe care le vei vizita după ce iei carnetul. Totuși, e posibil să fii din ce în ce mai emoționat cu cât te apropii de examen. Nu-ți face griji, sunt sentimente complet normale pe care le întâlnești la aproape orice începător.

Iată o listă cu lucruri pe care să le faci înainte de ziua orașului pentru a-l lua cu brio

1.Odihnește-te bine cu o seară înainte

Odihna face minuni asupra concentrării și atenției tale. Nu neglija somnul înainte de examen pentru că e un factor important. Încearcă să te pui la culcare la o oră rezonabilă și să dormi 8 ore, mai ales dacă ai proba de dimineață și nu ești o persoană matinală. Poți evita oboseala, somnolența și greșelile provocate de neatenție în acest mod. 

2. Nu te lăsa copleșit de griji

E normal să ai emoții, însă nu trebuie să te lași copleșit de ele. Nu sta să te gândești la situații care pot merge prost sau la faptul că poți pica. Nu te ajută cu nimic, ci din contră. Poți mai bine să te relaxezi, să te gândești la lucruri plăcute și să fii optimist. Cu o seară înainte, fă ceva ce îți place, uită-te la filmul preferat sau ieși cu prietenii. Fără să bei, bineînțeles. 

3. Mănâncă înainte

Micul dejun este foarte important pentru că îți oferă energie. Nu poți risca să te simți rău sau slăbit. Dacă poți, încearcă să mănânci măcar puțin înainte și să bei apă — deshidratarea este un alt factor pe care trebui să-l eviți pentru că poate provoca oboseală și lipsa concentrării. 

4. Ține minte aspectele pe care nu te simți sigur

De fiecare când ai oră de condus și simți că nu ai înțeles o anumită manevră, repet-o atunci sau ține minte până data viitoare. Nu ignora aceste momente pentru că nu vei avea instructorul alături la nesfârșit. Trebuie să te simți stăpân pe tine, să consideri că te poți descurca și fără instructor.

5. Orientează-te către o mașină bună și sigură

Probabil visezi la mașina pe care o vei conduce, dacă nu ai cumpărat-o deja. În cazul în care acum vrei să te orientezi către una. Sunt de recomand cele nu foarte puternice sau scumpe pentru că ele sunt potrivite unui șofer puțin mai experimentat. Când ești la început, ar fi mai bine să nu fii stresat și de responsabilitatea unei mașini noi. În primul an de condus, mulți șoferi se confruntă cu accidente minore. Nu te grăbi cu achiziția și asigură-te că îți cumperi un model sigur, cu piese de calitate. Printre cele mai recomandate mașini sunt cele Volkswagen, intră aici pentru baterii Volkswagen Passat. 

Așadar, urmează aceste sfaturi, ai încredere în tine, păstrează-ți concentrarea și vei reuși cu siguranță! 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentează cu Facebook