Teatrul Național, Compania ”Liviu Rebreanu” prezintă:

Stagiunea 2019-2020 începe cu prezentarea piesei ”Detectorul de minciuni” de Vasili Sigarev, în regia Laurei Moldovan, vineri, 6 septembrie 2019 în Sala Mică a Teatrului Național, de la ora 19,30.

Marți, 10 septembrie, ora 19, Sala Mare: Campionatul de improvizație

…se joacă pe scena Naţionalului din Târgu-Mureş din anul 2009, adunând până acum 100 de reprezentaţii. Publicul vine şi revine la acest spectacol pentru că „nu e niciodată la fel”.

„Când vin la teatru, oamenii se simt obligaţi să poarte costum, rochii elegante, bijuterii… Foaierul devine un loc unde se afişează statutul social. La un spectacol de improvizaţie însă, oamenii poartă blugi şi tricouri şi nici măcar nu trebuie să-şi închidă telefoanele mobile (noi îi rugăm totuşi s-o facă!). Ne dorim să vă simţiţi ca la o petrecere reuşită. O petrecere reuşită depinde de numărul de interacţiuni pe care le aveţi cu alţi oameni. Nu de alcool; nu de ţigări. Vă aşteptăm la petrecerea noastră.” (Vlad Massaci, regizorul spectacolului).

Joi, 12 septembrie, Sala Mare, ora 19,00 piesa: Navigatorul,

Navigatorul este o piesă scrisă de autorul dramatic Conor McPherson în anul 2006. Acțiunea este plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin, în Ajunul Crăciunului. Piesa îl are în centru pe James „Sharky” Harkin, un alcoolic care locuiește cu fratele său orb și în vârstă – Richard Harkin. Pe măsură ce încearcă să stea departe de băutură pe perioada sărbătorilor, Sharky trebuie să îi țină piept irascibilului Richard, dar și propriei conștiințe care îl bântuie. 

Piesa a fost nominalizată la Premiile Tony și Premiul Olivier pentru Cea Mai Bună Piesă.

Duminică, 15 septembrie, ora 19, Sala Mare: D’ale carnavalului

Am ales această piesă din întrega operă a lui Caragiale datorită potențialului acesteia de a genera reacții diametral opuse. În diferite contexte socio-politice, D’ale Carnavalului a reușit fie să distreze, fie să înspăimânte. De aici pornește exercițiul pe care doresc să-l propun publicului. Râdem? Și dacă da, de cine? De noi, de alții, de toți, de unii? Sau ni se face teamă? Și dacă da…” mărturisește regizorul Adi Iclenzan. 

Miercuri,18 septembrie, Sala Mică, ora 19,30 piesa ”Albina din capul meu”. „O experiență teatrală dificil de catalogat. Trei ghizi te vor conduce înspre copilul ce ai fi putut fi, iar de acolo…” Regizorul Theodor Cristian Popescu propune un text inedit al unui autor dramatic extrem de interesant, Roland Schimmelpfennig.

Joi, 19 septembrie , ora 19,30 Sala Mică, piesa Toate mi se întâmplă numai mie

Textul tratează, cu mult umor, dezamăgirile și neliniștile unui tânăr convins că viața îi joacă permanent farse. Cum ieși dintr-o încurcătură cauzată de o întâlnire cu o persoană cunoscută pe rețelele de socializare, cum îi explici psihologului că toate ți se întâmplă numai ție sau cum ajungi în situații limită, când ești convins că toate ți se întâmplă numai ție. 

Iată trei situații: când disperate, când jenante, dar mai ales comice, prin care trece personajul interpretat de Cristian Iorga în one man show-ul „Toate mi se întâmplă numai mie” de Mihai Ignat.

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, ora 19,30 Sala Mică, piesa Soț de vânzare

Soț de vânzare este o comedie a zilelor noastre și spune povestea unui cuplu în pragul aniversării a douăzeci de ani de căsnicie. Totul mergea bine, când un personaj misterios sună la ușa acestora și le face o propunere greu de refuzat. 

Duminică, 29 septembrie, ora 19,30, Sala Mică , piesa Detectorul de minciuni

Povestea lui Boris şi a Nadejdei e povestea comică şi tragică în acelaşi timp, a unui cuplu aflat pe muchia fină dintre dragoste şi ură.

După douăzeci de ani de căsnicie, acumulările, frustrările şi minciunile, ies la iveală prin hipnoză declanşând într-un joc de-a râsul-plânsul, panică, revoltă, disperare.

O comedie cu treceri de la râs la emoţie, de la zâmbet la introspecţie, puternică, vie, inedită.

Comentează cu Facebook