Tineri și ”neliniștiți” la volan!

Tot mai multe sunt știrile despre tineri care conduc depășind viteza legală, nerespectând regulile de circulație, fără permis de conducere ori fiind sub influența băuturilor alcoolice. Nu sunt rare nici cazurile în care cel depistat de către poliția rutieră nu are permis, nu respectă regulile de circulație și mai e și băut!

De pildă tânărul de 23 de ani din Glodeni, care sâmbătă, 18 mai 2019, dimineața la ora 5,00, a pierdut controlul asupra direcției de mers la Sîngeorgiu de Mureș, după o coliziune cu sensul giratoriu s-a oprit într-un stâlp. Aparatul etilotest i-a rezultat de 0,79 mg\l alcool pur în aerul expirat.

După-masa, în Vălenii de Mureș, un bărbat de 40 de ani din Corunca a fost depistat de polițiști conducând un autoturism, având o valoare de 0,77  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai spre seară, în Iernut un tânăr de 19 ani conducea un autoturism fără a deține niciun fel de permis de conducere!

Duminică, 19 mai la o oră matinală, un tânăr din Tîrgu Mureș a fost oprit (la timp) în Sighișoara. În urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de 0,92  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate în toate cazurile de mai sus sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau fără permis de conducere.

Publicarea pedepselor oare nu ar avea un efect mai puternic decât simpla înșiruire a faptelor reprobabile?

Comentează cu Facebook