fbpx

Toate ordinele de încetare a mandatului consilierilor PNL atacate, suspendate de instanță

Cele 4 ordine de prefect de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului, atacate de foștii consilierii locali tâgumureșeni ai PNL Vasile Miculi, Călin Moldovan, Dumitru Matei și Radu Todoran, au fost suspendate de instanță, deciziile Tribunalului Mureș fiind executorii.

Astfel, dacă săptămâna trecută au primit câștig de cauză în instanța de contencios administrativ Vasile Miculi și Călin Moldovan, în săptămâna aceasta a fost rândul lui Dumitru Matei și Radu Todoran să primească aceeași decizie – de suspendare a executării actului administrativ atacat – de la Tribunalul Mureș, în dosarele în care au cerut anularea ordinelor de prefect. Deciziile instanței sunt cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Prefectul Mircea Dușa a declarat vineri pentru Punctul și Raio Son că s-au făcut demersuri în acest sens.

Singurul care nu a atacat ordinul de prefect prin care a rămas fără mandatul de consilier local este Dumitru Pavel.

PNL Mureș a decis în luna februarie excluderea din partid consilierilor locali prezenți la ședința Consiliului Local Municipal Târgu Mureș din data de 31 ianuarie în care s-a votat luarea unui credit de 90 de milioane de lei, “pentru proiectele orașului”, fără nicio discuție prealabilă în comisii – cu excepția Theodorei Benedek, care a absentat la ședința respectivă, fiind plecată din țară.

La începutul lunii martie, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a emis ordinele privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatelor de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș ale lui Moldovan Călin, Todoran Liviu Radu, Dumitru Pavel, Matei Dumitru și Miculi Vasile și declararea ca vacante a locurilor acestora.

PNL a anunțat, între timp, 2 nume care ar putea să îi înlocuiască pe cei excluși, de pe lista de supleanți prezentată în 2016 – Mădălina Oltean și Ervin Molnar.

Președintele PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar, a precizat vineri pentru Punctul și Radio Son că nu și-a dat demisia din funcția de consilier județean, gest absolut necesar pentru a putea intra (dacă va fi cazul) în Consiliul Local Târgu Mureș.

“Din câte știu, Prefectura Mureș a făcut recurs. Dar, decizia de suspendare a ordinelor fiind executorie, în momentul de față, ei pot participa la ședințele de consiliu local, până la o decizie pe fond a instanței. Nu știu în ce calitate, probabil de consilieri independenți, pentru că membri PNL nu mai sunt. Asta e justiția din România”, a declarat Ervin Molnar.

Comentează cu Facebook