Topul alimentelor vedetă cu rol în slăbire în acest sezonul estival

Pepenele roșu - este 92% apă - te hidratează și conține cantități mari de nutrienți și antioxidanți precum Vitamina C și licopen.
Pătrunjelul -are numeroase beneficii pentru sănătate și este plin de nutrienți precum fibre, fier, tiamină, zinc, folat, fosfor, folat, vitamina K, etc. Pătrunjelul poate crește producția de acizi digestivi, ceea ce poate ajuta la stimularea intestinului. Un tract digestiv sănătos este esențial pentru pierderea în greutate.
Dudele - Aceste fructe de vară dulci și suculente sunt gustoase atât proaspete, cât și uscate, adăugate în smoothie-uri, adăugate în salată. Au doar 43 de calorii la 100g, acestea conțin 61% din RDA pentru vitamina C și sunt de asemenea pline de potasiu, fibre și resveratrol, un fitonutrient indicat pentru a proteja inima.

Piersicile– conțin un număr mare de nutrienți importanți, inclusiv vitaminele A și C, potasiu și fier, o piersică medie are doar 38 de calorii și furnizează aproape 2 grame de fibre, adică aproximativ 8% din necesarul zilnic.

Ardeii -  sunt o opțiune excelentă pentru pierderea în greutate, deoarece toate soiurile conțin capsaicină, un booster natural al metabolismului.
Morcovii violet– știai că morcovii sunt benefici pentru tine, dar știai că morcovii violet sunt și mai buni pentru că ei conțin pe lângă toți nutrienții găsiți în morcovii portocalii și, de asemenea, conțin antocianine, care sunt antioxidanți puternici cu proprietăți anti-îmbătrânire și protejează împotriva pagubelor cauzate de stresul oxidativ (radicalii liberi).
Prunele - pline de nutrienți, conțin puține calorii, dar sunt foarte aromate. Poți să le servești ca atare, într-o salată de fructe sau chiar o tartă cu prune.
Nectarinele-  aceste fructe dulci au un conținut scăzut de calorii, sunt pline de flavonoide, licopen și luteină, care ajută la prevenirea bolilor și la menținerea ochilor sănătoși. 
Porumbul – fiert sau copt, conține în compoziția sa un amidon care rezistă la digestie și, ca atare, poate ajuta la pierderea în greutate prin creșterea imunității, controlul nivelului de zahăr din sânge și creșterea sațietății.
Mazărea - are un nivel mai ridicat de proteine ​​și fier decât majoritatea legumelor, deci pot fi o sursă bună de nutrienți și o alternativă la proteina animală.
Fasolea păstăi - este o excelentă sursă de fibre și fier fără grăsimi. Poți prepara o delicioasă salată cu fasole gătită la abur, cartof fiert, EVOO, usturoi răzuit și zeamă de lămâie.
Strugurii- bogați în vitamina C, antioxidanți și antiinflamatori, strugurii te pot proteja și împotriva diabetului de tip 2. Strugurii au, de asemenea, un conținut ridicat de apă, ceea ce îi face o gustare răcoritoare de vară, care te ajută să te simți plin.
Murele - o ceașcă de mure are doar 62 de calorii și sunt bogate cu fibre și flavonoide și antocianine puternice, care ajută la eliminarea toxinelor din organism. 
Pepenele galben/portocaliu/verde - dulce și cu un conținut ridicat de apă este o alternativă excelentă de vară la deserturile bogate în calorii și cu conținut ridicat de grăsimi, precum înghețata și prăjiturile din comerț.
Gazpacho - este plin de apă, fibre și antioxidanți, ceea ce îl face o opțiune de masă cu un conținut scăzut de calorii și plină de vitamine și minerale.
 Nutriționist, Carmina Stroia 
 
Comentează cu Facebook