Tot mai „corecți politic”, chiar și de 1 Decembrie

Politicienii români luptă de mult timp împotriva statului și a poporului. Dacă am face o comparație cu angajații din vânzări, politicienii ar avea cele mai mici procentaje în privința atingerii targetului.

Dar, mai nou, unii dintre politicienii români au reușit să inventeze și alte metode de „a se băga în seamă”, pe lângă tradiționalele certuri politice, minciuni electorale, discreditarea adversarilor, susținerea absolută a propriului punct de vedere etc. Este vorba despre discreditarea Zilei naționale. Am văzut anul acesta politicieni români care în loc să ureze „La mulți ani” sau măcar să tacă decent, s-au apucat să ne arate cum că de fapt nu avem ce sărbători, că de fapt unirea nu am făcut-o noi, ci alții, că de fapt poporul acesta nu are realizări, nici eroi reali și că e doar o întâmplare că ne-am născut români, deci nu avem de ce ne mândri că suntem români. Ei pozează în oameni corecți… politic. Se pare că nu le mai ajunge 364 de zile în care „muncesc” pentru binele poporului, cum afirmă ei… Dar și-ar putea lua liber măcar de Ziua națională.

Dar la fel de mare întâmplare e și faptul că ne-am născut într-o familie. Asta ce înseamnă, că nu mai trebuie să ne iubim familia, să o susținem, să o ajutăm? Cu bune și rele…

Și, într-adevăr, țara și poporul acesta au multe deficiențe, dar oare acestea nu sunt explicabile și prin secole de-a rândul de dominație străină? Perioadă în care spațiul românesc a fost exploatat în interesul diferitelor puteri…

Să nu uităm că nu demult românii trăiau, în spațiul în care s-au născut, fără drepturi. E oare rău să sărbătorim că avem drepturi și că suntem liberi?

Desigur, dacă trăim într-o țară sau facem parte dintr-un popor nu înseamnă să nu apreciem valoarea altora… Dar nici să ne anulăm identitatea nu este o soluție. Deoarece ceilalți nu și-o anulează. Iar alții asta așteaptă: dezbinare din interior. Care, mai nou, se pare că încep să o promoveze chiar politicienii români.

Ei ne spun cum trebuie să ne manifestăm de 1 Decembrie. Ei, care nu știu decât să se certe cu cei din alte partide. Cum să-i mai credem că doresc să facă ceva bun din momentul în care ei nu pot realiza nimic deoarece nu pot colabora deloc în interesul țării? Dacă dorești să faci ceva bun colaborezi și cu alții pentru binele pe care vrei să-l înfăptuiești.

Și le-aș face o recomandare politicienilor și românilor „corecți politic”: Ce ar fi să se critice și pe ei  personal, la fel de mult cum critică poporul și țara asta!? Sau ei, ca indivizi, sunt cu adevărat o excepție în cadrul poporului, ei sunt perfecți și buni și profesioniști, iar doar restul poporului este bun de criticat și „la coada Europei”?

 

Titi Dălălău

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.