Trafic în condiții de iarnă spre Toplița și Praid

deszapezire localitati (1)În zonele înalte ale judeţului Harghita a început să ningă marţi dimineaţă, pentru prima dată în această toamnă, drumarii intervenind pe drumurile care traversează trecătorile montane. Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, se înregistrează zăpadă frământată pe carosabil, de maxim un centimetru, pe DN 12 A, Miercurea Ciuc – Comăneşti, în zona Lunca, DN 12 C, Gheorgheni – Lacu Roşu, DN 13 B, Praid – Gheorgheni şi DN 15 Topliţa – Borsec. În afara carosabilului, stratul de zăpadă este de 2-3 centimetri. Potrivit lui Cătălin Romanescu, utilajele Secţiei de Drumuri Naţionale împrăştie sare în zonele respective.

Meteorologul de la Staţia Meteo Bucin, Gheorghe Ciubâcă, a declarat pentru AGERPRES că temperatura a scăzut până la minus un grad Celsius şi în zonă a început să ningă. ‘Nu e ceva excepţional pentru noi. Se mai întâmplă ca la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie să avem zăpadă’, a spus meteorologul Gheorghe Ciubâcă.

În staţiunea Harghita Băi ninge viscolit, în unele locuri stratul de zăpadă fiind şi de zece centimetri. Astfel de fenomene meteo sunt obişnuite în Harghita, judeţ supranumit Mica Siberie sau Polul Frigului. Minima absolută a lunii octombrie s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în anul 1988, când mercurul termometrelor a arătat minus 13,5 grade Celsius.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.