Ultima ședință CL din 2013, cu puncte sensibile

primarie targu muresMiercuri, 18 decembrie, de la ora 14:00, Consiliul Local Tîrgu-Mureș se întrunește probabil pentru ultima ședință extraordinară din acest an. Pe ordinea de zi sunt programate 15 puncte în regim normal, între care o rectificare de buget, aprobarea unor taxe speciale la Grădina Zoologică sau aprobarea unor facilități fiscale pentru proprietarii imobilelor izolate termic. Trei puncte de pe ordinea de zi e de așteptat să fie mai sensibile. Mai exact, Primăria se pregătește să preia în proprietate Restaurantul Crizantema, din str. Onești în baza unei datorii pe care proprietarul o are la administrația locală. Un alt punct vizează adoptarea noului regulament prin care se autorizează activitatea de taximetrie la Tîrgu-Mureș și, în fine, un alt punct interesant va fi cel legat de  constituirea unei comisii speciale care urmează să verifice activitatea operatorului companiei Aquaserv, operatorul de apă din județul Mureș. Iată mai jos și ordinea de zi completă:

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea contravalorii serviciilor prestate pentru anul 2014 pentru Complexul de Agrement şi Sport “Mureşul” şi Bazinul Acoperit Piscina “ ing. Mircea Birău”.

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor speciale pentru anul 2014, percepute de Administraţia Grădinii Zoologice şi a Platoului Corneşti.

3.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Unităţii Administrativ Teritoriale – Municipiul Tîrgu Mureş, pentru anul 2013.

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării unor facilităţi fiscale pentru proprietarii de imobile care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuială proprie pentru creşterea performanţei energetice ori pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale.

5.Proiect de hotărâre privindaprobarea cuantumului redevenţelor pentru contractele de concesiune ce urmează a fi încheiate în cursul anului 2014.

6.Proiect de hotărâre privindtrecerea în proprietatea private a Municipiului Tîrgu Mureş a bunului imobil situate în Tîrgu Mureş, str. Oneşti, fn, aparţinând S.C. Solteris Prod Com S.R.L. (restaurant Crizantema), societate aflată în procedura insolvenţei.

7.Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Municipiului Tîrgu Mureş în Consiliul Metropolitan al Asociaţiei „Zona Metropolitană Tîrgu Mureş”.

8.Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului local municipal nr. 212 din 24 iunie 2010 referitoare la încadrarea străzilor din Municipiul Tîrgu Mureş în zone de interes urban, în vederea stabilirii impozitelor pe clădiri şi terenuri.

9.Proiect de hotărâre privindaprobarea „Regulamentului Local de Publicitate al Municipiului Tîrgu Mureş”.

10.Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul “Reabilitare şi mansardare la Grădiniţa cu program prelungit nr. 16”.

11.Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului local municipal nr. 253/19.09.2013 referitoare la numirea în calitate de reprezentanţi ai Consiliului local municipal Tîrgu Mureş, cu atribuţiile aferente în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din Municipiul Tîrgu Mureş, în anul şcolar 2013 – 2014.

12.Proiect de hotărâre privind aprobarea “Regulamentului de autorizare, organizare, atribuire în gestiune delegate şi controlul executării serviciului de transport în regim de taxi pe raza Municipiului Tîrgu Mureş”.

13.Proiect de hotărâre privindunele măsuri în efectuarea inventarierii bunurilor de pe domeniul public şi privat al Municipiului Tîrgu Mureş.

14.Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului local municipal nr. 215/2008 şi înfiinţarea unor noi staţii bus pentru cursele regulate de persoane în regim judeţean.

15.Proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii speciale de analiză şi verificare a activităţii operatorului S.C. Compania Aquaserv S.A.

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.