Ultimele clipe ale studentului la Academia de Poliţie, care a căzut cu mașina într-un canal din Mureș

Un student la Academia de Poliţie a murit în această dimineaţă, după ce a căzut cu maşina într-un canal de apă din Mureş. Se întorcea dintr-un club, alături de două prietene, o fată de 13 ani şi una de 19. Pe o ceaţă foarte densă, şoferul a ratat o curbă. Când maşina s-a scufundat, doar fetele au reuşit să se salveze. Tânărul nu ştia să înoate şi s-a înecat în apa mai mică de doi metri.

Era 3 dimineaţa când tânărul, student la Academia de Poliţie, a plonjat cu maşina în apă. Ceaţa era foarte densă, iar şoferul avea viteză mult prea mare şi n-ar fi văzut curba, spun martorii.

 

Câţiva taximetrişti au văzut accidentul şi au încercat să ajute. Maşina plutea încă. Din ea, au reuşit să iasă şi şoferul, şi cele două pasagere – o fată de 13 ani şi una de 19 ani.

”Am iesit din masină, eu si taximetristul care ma transporta. Ei au spus ca se ocupa de baiatul care era catarat pe masina si mie mi-au zis sa ma ocup de fete”, spune un martor.

Tinerele ştiau să înoate, aşa că au reuşit să ajungă singure până la mal, de unde martorii le-au scos pe uscat.

”M-am pus in genunchi si am scos fetele din apa. Fetele nu mai stiau nimic, cum le cheama, erau foarte speriate”, mai spune tânărul care le-a ajutat.

Şoferul, însă, a luat o decizie care i-a fost fatală.

”Băiatul cand era catarat pe masina, era un pic mai calm decat in momentul in care era in apa. Vazand ca fetele au reusit sa iasa afara, presupun ca s-a panicat si a sarit in apa, nestiind sa inoate. Urla dupa ajutor si, la 5-6 secunde, a fost sub apa”, povestește martorul.

Martorii au cerut ajutor la 112. Imediat în zonă au ajuns echipaje de pompieri, scafandri şi ambulanţe. După o oră şi jumătate, şoferul de 21 de ani a fost şi el scos din apă.

”Victima a fost salvata de catre echipajul de scafandri si ulterior predata medicilor de pe ambulanta de terapie intensiva de tip C1 care au inceput manevrele de resuscitare”, transmit cei de la ISU.

Timp de mai multe ore medicii au încercat să îl salveze, dar n-au mai reuşit. Necropsia va stabili dacă şoferul avea sau nu o alcoolemie ridicată.

 

Sursa: Observator TV – Video

Comentează cu Facebook