Ultramaratonistul Adrian Bonțiu atinge noi performanțe

 

7.000 de participanți s-au întrecut la „No Finish Line Athena”

 

Ultramaratonistul Adrian Bonțiu a participat în perioada 25-29 aprilie la competiția „No Finish Line Athena”. Acest concurs se organizează în patru locații din Europa: Paris, Monaco, Atena și Oslo, în fiecare an. Adrian a alergat anul trecut la Paris, iar în acest an a ales Atena.

A optat pentru această competiție destul de târziu, cam cu o lună înainte de start.

„Bucla” pe care se desfășoară competiția de la Atena are lungimea de un kilometru și este într-o zonă cu arhitectură modernă, din apropierea portului Pireu, lângă Biblioteca Națională a Greciei, o clădire foarte frumoasă și frecventată de multă lume.

Anul trecut au participat peste 5.000 de oameni la competiție (se poate alerga/merge și în afara concursului). Condițiile au fost excelente, cei care au alergat la „cursa lungă”, 90 de ore, au fost cazați în corturi de câte 6 persoane, având toate dotările necesare. Temperatura a fost ridicată, aproximativ 29-30 de grade ziua și 18-19 grade noaptea.

 

Locul 11 din 7.000 de participanți

 

„Am reușit să parcurg o distanță de 288 de km, obținând locul 11 dintr-un total de peste 7.000 de participanți la individual, la doar 21 km de locul 7.  Am făcut și foarte multe pauze de odihnă, simțindu-mă în disconfort din cauza căldurii. Conceptul cursei No Finish Line a fost prima dată introdus la Monaco în urmă cu 13 ani și are ca scop strângerea de fonduri pentru diferite asociații care se ocupă de creșterea și educația copiilor, fiecare kilometru fiind recompensat cu un euro. La Atena s-a alergat pentru „Togheter For Children Association Athens”, a declarat Adrian Bonțiu.

 

Pregătiri

 

Sportivul se pregătește acum pentru o serie de ultramaratoane și maratoane montane din țară: Ultrabug – 100 km: Fundul Moldovei; Roșia Montană Maraton – 42 km; Ciucaș X3 – 105 km – Cheia; Transmaraton – 42 km – Transfăgărășan și altele din această vară.

 

144 de ore

 

În afara țării va participa în luna noiembrie, din nou, la Icarus Florida Ultrafest (Fort Lauderdale – SUA) la proba de 144 ore și la cursa de anul nou Across the Years, tot 144 de ore din Arizona (SUA), cursă ce va începe în 28 decembrie și se va termina pe 3 ianuarie.

 

Adrian Bonțiu are 29 de ani și este un inginer constructor din Reghin. Dintotdeauna i-a plăcut sportul, juca fotbal cu prietenii în copilărie, dar niciodată nu s-a gândit că va practica atletismul sau „ultra-atletismul” ca și hobby.  Îi plăcea să urmărească cursele de maraton la televizor și i se părea extraordinar să poți alerga un maraton de 42 de km.

Atletismul este un al „treilea job” pentru el pentru că el lucrează la o firmă privată din Tîrgu Mureș și are un business personal tot în domeniul construcțiilor. În timpul care îi rămâne la dispoziție se antrenează pentru diferite competiții. Se antrenează după ce termină cu munca zilnică, de obicei pe Platoul Cornești, pe pista de atletism, dar vara, când ziua este mai lungă, aleargă la Reghin, la Pădurea Rotundă sau pe Malul Mureșului, depinde pentru ce competiție se antrenează.

 

Cele mai importante competiții la care a participat au fost:

 

No Finish Line Paris 2017 – 106 ore de alergare, 306 de km, locul 15;

Icarus Florida Ultrafest (SUA) – 144 ore de alergare, 426 km, locul 6;

Athens Ultramarathon Festival 2018, 10 zile de alergare (target 1.000 de km), 751 km, locul I;

Două competiții în România, la Timișoara, S24H, în 2016 la proba de 24 ore – 121 km, locul 15 și în  2017 la proba de 48 ore, 173 km, locul 7.

 

 

Imola Grama

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.