fbpx

Un fermier din Mureș a dat lovitura în afaceri cu un produs tot mai căutat de români, recomandat și de nutriționiști

Zmeura este unul dintre deliciile verii, trebuie să recunoaştem. Poate fi, însă, şi o afacere extrem de profitabilă. La asta s-a gândit şi un fermier din Mureş care se laudă acum cu o recoltă bogată din care se prepară, mai departe, atât delicii pentru cei mici cât şi pentru cei mari. 

Localitatea Sânpetru de Câmpie din judeţul Mureş, plantaţia de zmeură a lui Flavius Iuşan. Cât e vara de lungă bărbatul îngrijeşte butaşii, culege fructele, le ambalează şi le distribuie în tot judeţul.

Zmeura culeasă ia calea supermarketurilor, dar se vinde foarte bine şi fabricilor care produc gemuri, dulceţuri şi siropuri.

Fermier Flavius Iușan: Fructul trebuie să fie pentru caserolă să aibă o nuanţă spre roz, iar cel pentru procesare trebuie să fie mai copt.

Zmeura este căutată însă şi de producătorii de ţuică, dar mai ales de cei de îngheţată. La gelateria lui Mihai se face mereu coadă.

Reţeta este simplă, iar îngheţata se prepară din ingrediente naturale.

Zmeura benefică şi pentru sănătate, iar specailiştii în nutriţie ne recomandă să o consumăm cât mai des.

Butaşii de zmeur încep să dea rod în primăvară, fructele se coc de la jumătatea lunii iunie şi rezistă până la sfârşitul verii. 

Vezi video pe Observator TV

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW