fbpx

Un fond european i-ar putea despăgubi pe cei afectați de întreruperea curentului în Transilvania

inistrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la „Digi24” că investigația privind incidentul ce a afectat alimentarea cu energie electrică a mai multor județe din nord-vestul României continuă, iar despăgubirea celor afectați trebuie făcută de cei vinovați.Suntem victima acestui incident, România nu a fost cauza acestuia”, a spus ministrul Energiei.
Dacă nu va fi descoperită originea problemei, atunci despăgubirile vor veni de la nivel continental.
În cazul unul incident european, dacă nu se va stabili cu certitudine cine este vinovat, va exista la nivelul Consiliului European un fond de rezervă pentru despăgubirea celor afectați, a spus Virgil Popescu.
Asociația Operatorilor de Transport și Sistem din Europa a transmis vineri seara că este o investigație în defășurare cu privire la cauzele incidentului.
Acțiunile coordonate ale operatorilor de transport de pe continent au asigurat stabilitatea sistemului și majoritatea țărilor nu au fost afectate. Sistemul de transport al energiei din regiunea de sud-est a fost separat de restul Europei.
Amintim, o problemă de sistem a provocat, vineri după-masă, în jurul orei 15.00, mari probleme de alimentare cu energie în județele din nord-vestul țării, iar reprezentanții „Transelectrica” au spus că este un eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani.
Întreruperile și fluctuațiile de curent au afectat industria, dar și populația.

Comentează cu Facebook