Un nou mall la Tîrgu Mureș

mall

Se pare că Tîrgu Mureș va avea un nou mall. Acum câteva zile, săptămânalul Punctul era informat de către un cititor că NEPI (New Europe Property Investements PLC), cel mai mare investitor imobiliar din România, cu un portofoliu de active imobiliare valorând sute de milioane de euro, axat pe dezvoltări comerciale, MALL-uri în special, a cumpărat anul acesta o mare parte din fosta Stațiune de Cercetare și Producție Pomicolă Tîrgu Mureș. „E interesantă această tranzacție pentru ca NEPI e foarte posibil ca să construiască ,,adevăratul MALL” creându-se prin aceasta o concurență serioasă celor de la Promenada Mall etc., adică modificări spectaculoase chiar pe piața comercială mureșeană”, spunea cititorul.

Ziarul Punctul a contactat NEPI pentru a afla mai multe informații. Dar, compania nu a oferit prea multe detalii, precizând însă că a cumpărat un teren de 50 de hectare în Tîrgu Mureș și că va investi într-un proiect de retail: „NEPI a achiziționat anul acesta un teren în Tîrgu Mureș, pe care urmează să dezvolte un proiect de retail, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de metri pătrați. În acest moment ne aflăm în etapa de autorizare și preconizăm că vom începe lucrările de construcție anul viitor”.

Ce fel de mall se va construi și dacă va fi mai spațios decât Promenada nu știm, însă momentan Promenada Mall Tîrgu Mures, inaugurat în octombrie 2007, este cel mai mare Complex Comercial din Județul Mureș, cu 50.000 mp închiriabili. Deci, cam aceeași suprafața la pe care va fi construit și mall-ul NEPI.
Teoretic noul mall ar putea fi mult mai spațios, dacă se va construi cel puțin un etaj.

Referitor la NEPI, de pe site-ul propriu aflăm că „NEPI investește în proprietăți imobiliare generatoare de venit, care includ spații de retail, clădiri de birouri și spatii industriale, precum și în dezvoltări imobiliare atent selectate în implementarea cărora grupul joacă un rol activ. NEPI nu este implicată în speculații cu terenuri și nu investește în proprietăți rezidențiale. O atenție deosebită este acordată calității și bonității chiriașilor, iar proprietățile sunt administrate în mod activ”.

Vasile Dancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

9 Comentarii

 1. Răspuns: 5 ha.
  O fi cumpărat 50 de hectare de teren, dar pe 5 hectare se construieşte mallul.

 2. Iarasi se taie pomi,se taie oxigenul pt. oameni. Cine va replanta?Cine are grija de mediu ,schimbarile de clima nu ingrijoreaza autoritatile?

 3. Din pacate pe nimeni nu intereseaza sanatatea concitadinilor nostri. Totul este afacere pe multi bani… ca nu o sa avem oxigen…. nu e treaba celor care dau autorizatii. Lor sa le iasa profit, vand tot. Nu îi intereseaza nici sanatatea generatiilor viitoare, asa ca….. faceți mall-uri ca sa aveti din ce sa va iasa profitul pentru voi si ai vostri….. restul platitorilor de taxe…. nu au nici un drept… numai obligatii.

 4. o fabrica, ceva?!

 5. Mall ne trebuie, in rest avem de toate.

 6. Cine a vandut terenul ??

 7. In aceste zile a inceput taierea livezii dinspre Corunca. Despre acel teren e vorba?

  @Anonim (din 23 noiembrie), cind insusi primarul taie padurea ca sa-si faca drum de plimbare cu masina ce atrage femeile (asa s-a exprimat la expozitia de masini din Cetate!), cine sa aiba grija de mediu?

 8. E vorba de o livada, nicidecum de padure.Livezile sunt proprietati private, asa ca fiecare face ce vrea.

 9. o sa crapati toti fara oxigen, o sa mergeti cu tubul de oxigen
  plm de retarzi ….

  o sa creasca putin si orasul nostru idiotilor , mergeti si lingeti pomii de pe marginea drumului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.