Un nou pas în vederea operaționalizării sistemului integrat de management al deșeurilor

În urma ședinței extraordinare a Consiliului Județean Mureș ce a avut loc astăzi, 19 octombrie 2018, stațiile de transfer/sortare a deșeurilor din municipiile Reghin, Sighișoara și din comuna Râciu au trecut în domeniul public al județului Mureș în vederea implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Solide (SMIDS). Acest pas a fost necesar deoarece potrivit prevederilor legale în vigoare bunurile aferente sistemului de management integrat al deşeurilor sau părţi ale acestuia, după caz, trebuie să aparţină domeniului public al judeţului.

Toate unităţile administrativ teritoriale din judeţul Mureş s-au asociat în scopul implementării proiectului de investiţii, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), încheindu-se în acest scop un contract de asociere pentru o durată de 30 de ani.

Ultima etapă a implementării proiectului SMIDS, care trebuie finalizată până la 31 decembrie 2018, este atribuirea de către ADI Ecolect a contractelor de colectare a deșeurilor, ca urmare a derulării unei proceduri de licitație pentru cele șapte zone ale județului.

Proiect de peste 8 milioane de lei pentru Spitalul din Târnăveni

Tot în ședința extraordinară de astăzi a fost aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea unor demersuri pentru realizarea din fonduri europene a proiectului ”Dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Tîrnăveni”. Acesta se dorește a fi realizat prin accesarea fondurilor europene din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, unitatea medicală având realizat un studiu de oportunitate în acest sens.

Prin acesta se propune dotarea a 19 cabinete medicale din structura Ambulatoriului Spitalului Municipal cu un număr de 126 echipamente medicale şi 190 piese de mobilier şi echipamente IT. Investiţia totală prevăzută de Studiul de oportunitate ajunge la valoarea 8.380.397,18 lei – 1,801,267.53 euro cu TVA inclus, din care suma de 8.127.555,86 lei – 1,746,922.27 euro cu TVA inclus aferent achiziţiei de echipamente. Contribuţia Consiliului Judeţean Mureş pentru realizarea proiectului este de 167.607,95 lei reprezentând 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.