Un târnăvenean a slăbit 35 kg alergând

alergoturaAsociaţia Alergotura e o poveste frumoasă: „Ceva de vis şi de viralizat. Ca sănătatea. Un club de alergători care iubesc sănătatea şi cărora le place să fie sănătoşi. Sunt un mix de oameni tineri şi tineri mai copţi, către 50 de primăveri”, astfel este descrisă pe site-ul asociaţiei ideea unui localnic care a reuşit să-i mobilizeze la mişcare pe timişoreni.
Iniţiatorul este un târnăvenean stabilit în Timişoara, Cătălin Petru, care a decis să lase canapeaua şi să treacă la mişcare, slăbind nu mai puţin de 35 de kg după ce s-a apucat de alergare, mişcare şi alimentaţie sănătoasă.
Începutul a fost în mai 2011, iar de atunci nu i-a mai oprit nimic, nici măcar comoditatea. Sănătatea nu discriminează spun cei de la Alergotura, „Unii acum gustă mişcarea prin alergare, cu 2-3 km alergaţi pe tură, câte 5-10 minute. Pe mulţi îi motivează alergarea în grup. Iar după doza de sănătate, urmează cea de distracţie la o terasă sau într-un pub. Acum sunt deja o gaşcă de prieteni, care se inspiră unii pe alţii şi încearcă să se surprindă frumos reciproc ori de câte ori pot”.
Alergotura a devenit un ONG independent care nu depinde de un sponsor anume, o asociaţie cu finanţare transparentă, accesibilă oricărui membru, veniturile fiind folosite doar pentru promovarea obiectivelor clubului. Munca în club este doar pe bază de voluntariat. Esența activităţii clubului fiind angajamentul ca în diferite amplasamente din oraşe, după un program anume, întotdeauna de acolo cineva porneşte într-o tură de jogging. La aceste ture, orice doritor poate participa, oricât de încăpător ar fi, tura fiind făcută după nivelul său.
Presa naţională a relatat pe larg această iniţiativă care poate fi un exemplu pentru mulţi cei din Tîrnăveni care nu au primit încă imboldul necesar de a trece la mişcare pentru o viaţă sănătoasă, iar Cătălin Petru este un exemplu în acest caz.
Recent Alergotura şi-a deschis o a doua filială, în Lugoj. Cătălin îi încurajează pe târnăveneni să pornească o filială Alergotura şi în orașul său natal, cei interesaţi putând să intre în contact cu Cătălin pe site-ul alergotura.ro.

Mircea BARBU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.