Un vis devenit realitate: MSE 08 în Liga 3

”Un vis pe care-l visezi singur e doar un vis. Un vis pe care-l visezi împreună cu ceilalți devine realitate,” ar fi spus John Lennon, unul dintre membrii faimoasei trupe Beatles. Astăzi, văzând realizarea echipei de fotbal MSE 08 trebuie să-i dăm dreptate. Visul pe care l-au visat împreună, conducerea clubului, jucătorii, antrenorul Fehér Csaba și suporterii echipei de fotbal a devenit realitate! Echipa MSE 08 a promovat în Liga a 3-a! Celor care vor să afle detalii din istoria clubului mureșean le reamintim articolul https://www.punctul.ro/campionii-judetului-mures-la-fotbal-mse-08-la-un-pas-de-transformarea-visului-in-realitate/. Așa cum anunțam atunci, pentru accederea în Liga a 3-a, echipa antrenată de Fehér Csaba avea de trecut barajul de promovare. Meciul tur s-a jucat pe terenul târgumureșean din strada Insulei împotriva campioanei județului Sibiu, Păltiniș Rășinari, și s-a terminat cu scorul de 2-0. „Am trecut de primul meci din barajul pentru promovare. În ciuda victoriei cu două goluri, încă nu s-a terminat, ne așteaptă un meci extrem de greu în județul Sibiu. Jucătorii mei au jucat foarte bine tactic, deși mulți foarte tineri, s-au adaptat bine mizei partidei, cu toate că spre final am pierdut din ritm. Din păcate ne-a lipsit concentrarea în fața porții, pentru că nici 4-5 goluri nu ar fi fost prea multe după ocaziile avute. Cred că publicul, prezent în număr mare, ne-a ajutat foarte mult. M-am bucurat să aud din nou scandările tradiționale din Tîrgu Mureș. Le mulțumim, și îi așteptăm la meciul retur”, a spus după terminarea meciului antrenorul Fehér Csaba. 

Și peste o săptămână, în seara de 23 iunie 2018, dată ce va rămâne memorabilă în istoria fotbalului mureșean, inimoșii suporteri ai formațiunii MSE 08 au fost prezenți pe stadionul comunal al sibienilor. Și din nou l-am asaltat cu întrebări pe Fehér Csaba, după ce l-am felicitat pentru promovarea în Liga a 3-a. ”A fost un baraj extrem de greu în două manșe, pe care le – am pregătit foarte bine. Toți jucătorii au fost foarte concentrați. Și – au dorit foarte mult accedarea în Liga 3. Jucătorii au fost la înălțimea așteptărilor, am clădit acest succes tot anul ar fi fost păcat să nu reușim. Am avut convingerea că după victoria de la Tîrgu Mures ne așteaptă un meci greu și foarte agresiv din partea gazdelor de la Sibiu. Am reușit să marcăm un gol în deplasare, care până la urmă a fost decisiv în ecuația calificării și până la urmă munca clubului și a echipei a fost răsplătită”, a declarat antrenorul. 

La obișnuita întrebare: ”se putea mai bine?”, Fehér Csaba a răspuns: ”Se putea, normal că se putea mai bine. Însă acum am jucat la obiectiv și când joci la obiectiv spectacolul nu este garantat, dar obiectivul este atins și toată lumea este mulțumită! Acești jucători au jucat cu gândul la Tîrgu Mureș, la suporterii noștri care au fost aproape de noi peste tot. Și în meciul tur au fost în jur de 2000, la Rășinari au venit peste 150 de suporteri. Pentru centrul de copii și juniori din club, ca jucători de la prima echipă (jucătorii noștri) sunt adevărați idoli pentru ei.”

Ce înseamnă această promovare pentru fotbalul mureșean într-un oraș rămas fără echipă reprezentativă, a subliniat același Fehér Csaba. „Este foarte importantă promovarea nu doar pentru club, ci și pentru iubitorii fotbalului din Tîrgu Mureș. Eu sunt mulțumit că am reușit să conduc această echipă spre Liga 3 și am demonstrat tuturor că se poate face performanță și cu jucători și antrenori din județul Mureș. Cu această promovare am arătat că putem asigura continuitate celor 350 de copii din pepiniera noastră și tinerilor din județ care vor să facă fotbal acasă la Tîrgu Mureș. Obiectivul nostru este ca și în Liga 3 să continuăm numai cu jucători locali. Pentru acești tineri este foarte importantă promovarea”. Felicitări și succes în continuare!

Caseta tehnică a meciului de promovarea în liga a 3-a
Rășinari–MSE Tg. Mureș 3-1 (2-0)

Arbitrii: Mircea Ardelean (Arad) – Ioan Daniel Humita (Armeniș), Ilie Alexandru (Bocșa). Observatori, ellenőrök: Dan Monea (Aiud), Alexandru Gheorghe (Făgăraș).

Au marcat: Coțofan Cosmin (28.), Frăţilă Bogdan (43.), Chirilă Bogdan (85.), respectiv, illetve German Emilian (78.).

Păltiniș Rășinari: Piko Andrei – Barbu Alexandru, Trohin Călin (61. Baciu Adrian), Băra Gabriel, Chirilă Bogdan, Vlada Alin, Nasta Cătălin, Coțofan Cosmin, Ganea Ovidiu, Mămăligă Alexandru (84. Han Silviu), Frățilă Bogdan. Antrenor: Dragoș Năstase.

MSE: Kristály Hunor – Mihály Zoltán, Brai Paul, Silaghi Cătălin, Bucur Virgil, Ungur Mircea, Totó Szilárd (64. German Emilian ), Moldován Tamás, Tamás Attila (87. Tamás Róbert), Dudás Levente (90+2. Deteșan Emil), Ruja Rareș. Antrenor: Fehér Csaba.

Cartonaș galben: Barbu Alexandru (12.), Ganea Ovidiu (16.), Băra Gabriel (87.), Vintilă Adrian (90.), respectiv Tamás Attila (18.) Mihály Zoltán (84.), Brai Paul (90.), Deteșan Emil (90+4.)

Cartonaș roșu: Vlada Alin (78.), Coțofan Cosmin (79.).

Erika MĂRGINEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.