Unde ieșim în Tîrgu Mureș

Punctul.ro a deschis o nouă rubrică și vă prezintă „Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș”. Fie că vorbim de șah, concerte, spectacole de teatru, competiții sportive sau activități pentru copii, punctul.ro vi le pune pe tavă și nu va trebui decât să alegeți, ce unde, cum și când veți merge.

Astfel, stați aproape! În fiecare vineri, pe punctul.ro puteți alege la noi pe site cum să vă petreceți timpul liber în funcție de gusturi.

Și pentru că e vineri, vă spunem că….

În perioada 11-26 ianuarie, Filarmonica de Stat din Târgu Mureş organizează ediţia a II-a Festivalului Muzicii de Divertisment, ce va reuni şapte concerte de muzică clasică şi tango, găzduite de Palatul Culturii din oraş, cu începere de la ora 19,00. Printre invitaţii evenimentului se numără dirijorul Shinya Ozaki din Japonia, interpreta vocală Analia Selis, dirijorul Jin Wang (China), Iulian Rusu, dirijor. În acest an se va desfășura și un „Re-Revelion al copiilor” care av cuprinde concerte lecţie şi educative și „De la tradiţional la Piazolla” concerte simfonice extraordinare de tangou.

Lansare de carte

Vineri 12 ianuarie 2018, de la ora 18.00, în foaierul Sălii Mici a Teatrului Național Târgu-Mureș, va avea loc lansarea cărții ÎN CAZUL ĂSTA, MĂ RETRAG ÎNTR-O ROMANȚĂ! – o poveste monografică despre regretata actriță Melania Ursu. Prezintă cartea: Nicu Mihoc, Zeno Fodor și Cornel Udrea – autorul monografiei. La Galele UNITER 2012, a primit cea mai înaltă recunoaştere a breslei actoriceşti: Premiul pentru întreaga activitate.

Dudu

Azi, 12 ianuarie Florin Mândru, cunoscut în rândul prietenilor drept Dudu va  fi prezent la Risto&Pub, str. Gheorghe Doja 64-68, de la 20,30. Pentru Florin Mândru, târgumureşeanul care a impresionat juriul de la „Vocea României”, muzica este totul. Faptul că a ajuns într-un scaun cu rotile nu l-a doborât, ci l-a ambiţionat să-şi urmeze visul.

Teatru

La Sala Mică a Teatrului Național Tîrgu Mureș, azi 12 ianuarie, se va desfășura spectacolul „Patru piesuțe politice despre dușmani”, o piesă nouă scrisă special pentru actorii Companiei Liviu Rebreanu de către Székely Csaba, autor de expresie maghiară, poate cel mai vizibil tânăr dramaturg al ultimilor cinci ani în teatrul românesc. Patru fabule despre putere, convieţuire, frică, adevăr şi minciună, în regia lui Sebestyén Aba, de la ora 19.30.

În 14 ianuarie, de la ora 19,30 „Portughezul” va „rula” tot la Sala Mică a Teatrului Național Tîrgu Mureș.

Luni, 15 ianuarie, la biserica de lemn „Sfântul Mihail și Gavril” și la ora 18 la statuia lui Mihai Eminescu din Tîrgu Mureș va fi omagiat Mihai Eminescu și va fi serbată Ziua Culturii Naționale „om deplin al culturii române” la 168 de ani de nemurire. Evenimentele sunt organizate de Inspectoratul Școlar județean Mureș.

Pentru părinți

În 16 ianuarie, My Happy Family susține conferința pentru părinți „Parenting cu părinți bucuroși”, de la ora 17, str. Alba Iulia nr.36, Tîrgu Mureș (intrare gratuită).

Și din nou teatru

Spectacolul „Bulgakov 17 (după Maestrul și Margareta)” va fi susținut în 16 ianuarie la teatrul Național Tîrgu Mureș, Sala Mare, de la ora 19.

Compania Liviu Rebreanu va susține în data de 17 ianuarie, de la ora 17, la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Sala Mare, spectacolul Cartea Junglei, bazat pe cartea omonimă a lui Rudyard Kipling, autori musical László Dés – Péter Geszti – Pál Békés; Regizor: Oana Leahu. Spectacol supratitrat în limba maghiară.

În data de 17 ianuarie 2018, ora 19:00, la Teatrul Studio va juca spectacolul „ULTIMA DUBLĂ”, de Ghenadi Mamlin. Ultima dublă este cel mai nou spectacol al studenților anului II – Masterat – Arta Actorului. Povestea dintre regizor și actor nu se termină niciodată și întotdeauna este una tumultoasă și foarte interesantă. Cine pe cine conduce către rezultatul final, care e spectacolul, sau în alte cazuri, filmul. Dar când e vorba de un regizor și o actriță, lucrurile devin și mai complicate. Vă invităm să vedeți de ce și care e deznodământul. Bilet: 10 RON (întreg), 5 RON (elevi,studenți și pensionari); Rezervări: rezervari@teatrulstudio.ro sau www.teatrulstudio.ro

SCHILODUL DIN INISHMAAN / A KRIPLI – comedia neagră de Martin McDonagh- recomandat persoanelor peste 14 ani – poate fi vizionat joi, 18 ianuarie 2018, de la orele 11.00 și 19.30 în Sala Mică a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Martin McDonagh este copilul teribil al dramaturgiei contemporane de limba engleză. Spectacolele și filmele sale sunt de o mare popularitate, personalitate lui este una marcantă. La numeroasele recunoștințe obținute deja, în zilele trecute și-a adăugat-o pe cea mai recentă: GLOBUL DE AUR PENTRU CEL MAI BUN SCENARIU pentru scriptul filmului „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Schilodul din Inishmaan este o comedie neagră despre dorinţe, neîmpliniri, iubire, fapte eroice, prietenie. O lume colorată, cu personaje puternice şi trăiri pe măsură. Este povestea unui băiat care încearcă să-şi depășească condiţia, să-şi demonstreze că poate trece peste orice obstacol chiar dacă totul este împotriva lui. Va reuşi el oare să-și realizeze visul american, sau Insula Inishmann, casa lui, îl va chema înapoi? Biletele se pot procura la casieria din incinta Teatrului Naţional Târgu-Mureş (luni-vineri orele 9.00-15.00 şi înainte de spectacol), la Agenţia de Bilete din Palatul Culturii (luni-vineri orele 12.00-17.30), respectiv on-line pe www.biletmaster.ro.

Un alt spectacol care se va desfășura pe Scena Teatrului Studio este Mede/Ea sau Despre fericirea conjugală, de Roxana Marian, în data de 19 ianuarie 2018, de la ora 19:00.  Medeea Fericirea sclipește mare în fundal, un cor de opt femei frumoase, imagini ale femeii ideale, sexy și încrezătoare, copilăroase și fatale, întruchiparea cuvântului luminos din fundal, ne prezintă propria versiune „glossy” despre fericire și încheie cu un îndemn feminist, în loc de „we can do it!”, ne spun pe șleau că „it” e chiar „fericirea”, abstractă dar atotcuprinzătoare, pe care trebuie s-o caute cu orice preț, pentru că au “acest drept, această datorie”. Biletele se pot procura de la casieria Teatrului STUDIO în fiecare marți între orele 14:00 – 18:00  sau cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol.

Târg de nunți

În perioada 20-21 ianuarie, la cetatea Tîrgu Mureș se va desfășura Târgul de nunți „Nunta Noastră”, (de la orele 10 la 20). Târgul NUNTA NOASTRĂ, ediția a X-a, ce va avea loc în Cetatea Tîrgu Mureș, Corpul B, este locul unde poți să-ți organizezi nunta în cele mai mici detalii. De la rochii de mireasă, verighete, marturii, decorațiuni, dj, foto și videografi, flori, baruri, torturi și până la destinația pentru luna de miere, NUNTA NOASTRĂ îi adună, în același loc, pe prestatorii de servicii din industria nunților din județul Mureș și nu numai.

Consultație prietenoasă

În data de 30 ianuarie, dr. Ioana Truta, medic dentist, va susține o consultație prietenoasă pentru copii (însoțiți de părinți) pentru a răspunde la unele dintre întrebările care-i macină pe părinți la apariția dințișorilor copiilor. „Consultația” este gratuită, dar numărul de locuri este limitat. Rezervări se pot face la 0751185118. Locația: Centrul My Happy Family, str. Alba Iulia nr.36.

Teatrul Ariel

Teatrul Ariel din Tîrgu Mureş îi aşteaptă pe cei mici cu multe spectacole şi în luna ianuarie. Iată programul lunii:

Miercuri, 17 ianuarie, de la orele 9,30 şi 11, la sediu, Cel mai frumos dar

Joi, 18 ianuarie, de la orele 9,30 şi 11, la sediu, Aventurile lui Pinocchio

Vineri, 18 ianuarie, de la orele 9,30 şi 11, la sediu, Aventurile lui Pinocchio

Miercuri, 24 ianuarie, de la orele 9,30 şi 11, la sediu, Aventurile lui Pinocchio

Joi, 25 ianuarie, de la orele 9,30 şi 11, la sediu, Aventurile lui Pinocchio

Vineri, 26 ianuarie, de la orele 9,30 şi 11, la sediu, Aventurile lui Pinocchio

Duminică, 28 ianuarie, de la ora 11, la sediu, Crăiasa zăpezii.

Unirea este România

Primăria municipiului Tîrgu Mureş organizează miercuri 24 ianuarie la Teatrul Naţional, spectacolul Unirea este România, prilejuit de aniversarea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Vor participa Sergiu Cipariu, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu şi actorii Liviu Pancu, Dan Rădulescu precum şi ansamblul folcloric Spice Mureşene. La ora 18.30 în Piaţa Teatrului, mureşenii sunt invitaţi la o Horă a Unirii. Intrarea la spectacol este liberă în limita locurilor disponibile.

Expoziție

Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș organizează în deschiderea acestui an în perioada 16 februarie – 31 martie, în holul Palatului Administrativ din Tîrgu Mureș, expoziția taberei de pictură desfășurate în perioada: 22-29 octombrie 2017, la Centrul de Vacanţă, Sovata II, Sovata Băi: Expoziția taberei de pictură ediția a XXXI-a  „Jurnal de Artă în tranşeele Primului Război Mondial”, Un proiect 100 de ani de la Primul Război Mondial. Expun: BENKO ISTVAN, Ágnes Kovács , Maria Kulcsar Parvu, Lili Lazar, Melania Pintea, Elisabeta Merdar, Iancu Muresan, Neagoi Sofia, Emma Soó, Rusu Ioan, Rodica Vescan. Panotarea expoziției se va face marți 16 februarie începând cu ora 16.30. Lucrările participanților vor fi aduse la Școala Populară de Arte din Tîrgu Mureș, până în data de 16.

 Conferință

Liga Studenţilor din Tîrgu Mureş, împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, organizează, în perioada 28 martie – 1 aprilie 2018, la UMF Tîrgu Mureș şi în spitalele afiliate, a XXII-a ediţie a Congresului International pentru Studenţi, Tineri Doctori şi Farmacişti „Marisiensis”. Congresul „Marisiensis” este unul dintre cele mai mari congrese ale tinerilor medicinişti şi farmacişti din România. Manifestarea reunește anual cadre universitare, lectori, studenți și invitați din țară și din străinătate. Congresul reprezintă pentru tinerii medici și farmaciști un bun prilej de a-și prezenta rezultatele cercetării. „Principalii noştri parteneri, conducerea Universităţii şi cadrele didactice, sunt receptivi la inovaţie, se remarcă prin excelenţă academică şi profesională. Congresul reprezintă oportunitatea perfectă de a vă prezenta rezultatele cercetării şi de a lua parte la numeroase cursuri şi workshop-uri în care vor fi prezentate cele mai recente descoperiri. Ajuns la a XXII-a ediţie, standardele Congresului sunt ridicate: cadre didactice internaţionale, workshop-uri în cel mai modern centru de simulare din România şi în centrul de medicină de urgenţă, un program social captivant şi cele mai primitoare gazde”, a precizat Iuliu Cocuz, președintele Comitetului de Organizare „Marisiensis” 2018. Informații suplimentare se pot obține accesând site-ul congresului: www.marisiensis.ro.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.