Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș

Punctul.ro vă spune „Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș”. Fie că vorbim de șah, concerte, spectacole de teatru, competiții sportive sau activități pentru copii, nu va trebui decât să alegeți, ce unde, cum și când veți merge. Astfel, stați aproape! În fiecare vineri, pe punctul.ro puteți alege cum să vă petreceți timpul liber în funcție de gusturi.

Vernisaj inedit de carte poștală din Primul Război Mondial, la Biblioteca Județeană Mureș

Sediul Bibliotecii Județene Mureș din str. George Enescu nr. 2, în Sala documentară, etaj III, va fi gazda vineri, 22 iunie, începând cu ora 12.00 unui vernisaj inedit de carte poștală din primul Război
Mondial, denumită „Prin puține cuvinte…”, organizată de Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.
Acest eveniment va fi prezentat de dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș, conferențiar universitar dr. Giordano Altarozzi de la Universitatea „Petru Maior” Tg. Mureș și de dr. Oana Habor, de la Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai.
Expoziția va putea fi vizitată la Biblioteca Județeană în perioada 22.06 – 13.07.2018.

Întâlniri spectaculoase cu animale la Zoo Tîrgu Mureș

Timp de 12 săptămâni la Grădina Zoologică Tîrgu Mureș se va desfășura programul „Întâlniri spectaculoase cu animale”, în fiecare vineri de la ora 10.
În data de 22 iunie 2018 de la ora 10 Zoo Tîrgu Mureș alteaptă vizitatorii la padocul cu cămile.

Începe Super Rally, Trofeul Tîrgu Mureș.

Vineri, 22 iunie 2018
– 15:00 – 19:00 – înscrieri și verificări administrative (Secretariat Hotel Plaza)
– 15:00 – 20:00 – Accesul mașinilor de concurs în incinta Cetății Medievale pentru prezentarea echipajelor
– 19:00 – deplasarea concurenților cu un autocar pus la dispoziție de către Primăria Mun. Tg. Mureș, către circuitul Transilvania Motor Ring, iar apoi către Cetatea Medievală
– 20:30 – Prezentarea echipajelor și startul festiv al etapei (Cetatea Medievala)
Sâmbătă, 23 iunie 2018
– 03:00 – închiderea circulației în zona Piața Trandafirilor pentru amenajarea parcului service (traseul de concurs, Piața Trandafirilor)
– 06:00 – 07:45 – Accesul mașinilor de concurs în parcul service (Piața Trandafirilor)
– 08:00 – 08:45 – Recunoașteri traseu (toți concurenții din Super Rally si Time Attack)
– 11:00 – Conferința de Presa (Primăria Municipiului Târgu Mureș)
– 09:30 – 12:00 Concurs Time Attack
– 12:30 – 18:00 Concurs Super Rally
– 18:00 / 18:30 Festivitatea de Premiere (zona Start/Sosire Piața Trandafirilor)

Bikes N’ Roses: ciclismul de şosea revine la Tîrgu Mureş pe 24 iunie

Cea mai importantă serie de concursuri de şosea pentru amatori şi profesionişti din România se întoarce în Tîrgu Mureş, printr-un concurs care se va desfăşura în 24 iunie 2018, ora 13. Competiţia este deschisă tuturor celor pasionaţi de ciclism şi se anunţă drept una spectaculoasă, datorită formatului tip criteriu, care propune un traseu de aproximativ trei kilometri, creionat în Piaţa Trandafirilor şi arterele adiacente, de unde şi numele competiţiei. Abilităţile tehnice ale cicliştilor şi rezistenţa la eforturi intense, aşa cum este urcarea străzii Bolyai, inclusă în traseu, vor face diferenţa între ciclişti. Sprinturile intermediare vor anima atmosfera atât pentru concurenţi, cât şi pentru spectatori.

Avanpremieră – Teroare, la Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania Liviu Rebreanu

Duminică, 24 iunie, între 19:00 – 20:40
de Ferdinand von Schirach, traducerea Ciprian Marinescu
Regia: Bobi Pricop
Avionul de pasageri LH 2047, cu 164 de pasageri la bord, este deturnat de un terorist către un stadion cu 70.000 de oameni. Pilotul de vânătoare Lars Koch încalcă ordinul superiorului său și doboară avionul, pentru a-i salva pe spectatori. Ar trebui el condamnat pentru crimă?
Scena teatrului devine un tribunal, iar voi sunteți jurații care alcătuiesc instanța. La sfârșitul procesului va trebui să votați, iar decizia voastră va determina finalul spectacolului. Este maiorul Lars Koch vinovat sau nu?
Este uciderea persoanelor nevinovate permisă în cazuri extreme? Pe pagina web: http://terror.theater/ poți vedea cum au votat deja spectatori din toată lumea în cazul pus în discuție de piesa lui Ferdinand von Schirach.

Ziua drapelului național la Târgu Mureş

Prin Legea nr. 96 din 20.05.1998, data de 26 iunie a fost proclamată Ziua drapelului național.
Cu acest prilej, Garnizoana Tîrgu Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Primăriei municipiului Tîrgu Mureş și al Consiliulul Judeţean Mureş organizează în data de 26 iunie 2018, începând cu ora 11.00, o ceremonie publică de înălţare a drapelului național al României.
În anul centenarului României, a fost ales un loc special pentru desfășurarea ceremoniei publice: Cetatea medievală din Tîrgu Mureș, respectiv platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor.
În preziua evenimentului aniversar, la ora 19.00, la catargul instalat în acest loc, se va desfășura în prezența gărzii drapelului și a unui trompet, pe semnalul ”Stingerea”, ceremonia de coborâre și desprindere de la catarg a drapelului arborat în anul anterior.
Drapelul nou, care urmează să fie înălțat pe catarg se introduce în seara zilei de 25 iunie 2017 în Catedrala ”Înălțarea Domnului” (Catedrala Mare), unde va rămâne peste noapte, urmând ca în dimineața zilei de 26 iunie 2018, începând cu ora 10.00 să se oficieze slujba de sfințire a acestuia de către preotul paroh.

În timpul ceremoniei publice care se va desfășura pe platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor din Cetatea medievală, acesta va fi adus de către garda purtătoare, pe traseul delimitat de șirurile de onoare și va fi înălțat pe catarg concomitent cu intonarea de către întreaga asistență a imnului național al României.
Alături de militarii forțelor pentru operații speciale din garnizoană, la activităţi vor participa efective ale Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Tîrgu Mureș, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş „Colonel Sabin Motora”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş, şi ai Poliţiei Locale Tîrgu Mureş.

 

Wargame Thursday la Le&Le Games

Începând de joi 28 Iunie se organizează Wargame Thursday la Le&Le Games (Tg. Mureș, Str. Artei nr. 3). Poți să încerci jocuri tactice/strategice gen tabletop wargame/skirmish game, chiar fără miniaturi, cu seturi demo. Primul joc va fii Frostgrave, pentru că necesită 2-11 miniaturi, e bazat pe D20 și e ușor de învățat și jucat. Poți să joci Frostgrave cu miniaturi Warhammer, Descent, Sword&Sorcery, D&D etc.
Evenimentul de Frostgrave începe la ora 18:00. (Aproximativ 3-4 ore.)
Va fi și open play de Warhammer 40K și Age of Sigmar pentru cei care au armate, începând de la ora 17:00. (Fiind open play, poți să ajungi și mai târziu.)

Documentar: Marea Unire – România, la 100 de ani

28 iunie
Tetaul de Vară Tîrgu Mureș
Ora: 20.30, intrare liberă
„Marea Unire – România, la 100 de ani ” nu este o lecţie seacă de istorie, ci un documentar video bazat pe oameni şi mărturiile acestora. Fricile, bucuriile şi speranţele lor însoţesc spectatorul pe parcursul celor 80 de minute, transformate într-o călătorie provocatoare pentru cei care vor să simtă emoţia. Documentarul prezintă atât momentul Marii Uniri, pus în contextul internaţional, dar evaluat şi de fiecare individ care are legătură cu ce s-a întâmplat în 1918. România, la 100 de ani, înseamnă şi suferinţa celor care au fost despărţiţi de familiilor lor şi deportaţi. Finalul, deschis, invită la meditaţie, prin dorinţele exprimate de românii din Basarabia şi Bucovina de Nord despre ce mai pot aştepta din partea României.

Vibe – 5 iulie

A doua ediție a Festivalului VIBE din Târgu Mureş vine cu cei mai buni interpreți din Ungaria, artişti internaționali și trupe locale emergente din România. În perioada 5-8 iulie, cei care se mută pe malul Mureșului timp de patru zile vor găsi o locație reproiectată vizual, mobiliere spectaculoase, prezentări la Fashion Corner @VIBE Festival și conversații interesante la universitatea de vară VIBE Koli.

Parada Biciclistelor, Skirtbike Tg. Mureș – editia 2018

15 iulie, Bulevardul Cetății Tîrgu Mure

AWAKE deschide înscrierile pentru ARTDOOR, concursul internațional și tabăra de creație pentru instalații de mari dimensiuni

Asociaţia Culturaft cu sprijinul Consiliul Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș lansează cea de-a doua ediţie a competiţiei internaţionale pentru instalaţii de mari dimensiuni ARTDOOR – Big Art Meets Nature. Concursul își propune selectarea și finanțarea proiectelor de artă contemporană și arhitectură, fiind acordate premii de peste 20.000 euro. Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul Festivalului AWAKE, în perioada 17-19 august 2018, pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș.

Calendarul competiției 2018:
Înscrieri: până pe 11 iunie 2018, ora 23:59
Jurizare: 12 iunie 2018
Anunțarea finaliștilor: 13 iunie 2018
Depunerea contestaţiilor: termen limită – 14 iunie 2018, ora 23:59
Soluţionarea contestaţiilor: 15 iunie 2018
Anunțarea câștigătorilor: 18 iunie 2018.

La sfârșit de vară vine Caravana City Food la Tîrgu Mureș

În perioada 31 august- 2 speptembrie, la Tîrgu Mureș va veni Caravana City Food, o caravană de burgeri, taco, pasta, fructe de mare, tagliata, pulled pork, steak, halloumi, hot dog, nacho, fries, clătite, înghețată, pancake, waffle, milkshake, cocktailuri, bere, prosecco, cafea, vin șiii….. film și muzică.
Seara!
Pe Bulevardul Cetății.

Organizatorii Balului Palatului din Tîrgu Mureș cheamă liceeni să se înscrie pentru dansul de deschidere

Cea de-a doua ediție a evenimentului cultural, monden și caritabil de la Tîrgu Mureș se va deschide cu un vals vienez, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat. Perechile vor fi formate din liceeni care doresc să învețe dansul și să participe la Parada debutanților.
Tinerii (15 perechi) vor fi pregătiți de antrenorii de la Dance Art. Liceenii care vor să debuteze la Balul Palatului se pot înscrie pe mail până pe data de 10 iunie.
Ediția a II-a a Balului Palatului va avea loc pe 31 octombrie, la Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș, care se va transforma într-un uriaș ring de dans de gală.

 

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.