fbpx

Ungaria este a treia ţară în Europa cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe, România pe primul loc

 Ungaria este a treia ţară din Europa cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe, ponderea proprietarilor de locuinţe ajunge la 91,3% , a relatat, marţi, cotidianul economic ungar Világgazdaság, citând un studiu realizat de compania de comparare a preţurilor Compare the Market Australia privind condiţiile de locuire în 26 de ţări europene.

Pe primul loc se află România, ţară în care 96,1% din populaţie deţine un imobil, urmată de Slovacia, cu 92,3%. Ungaria şi Croaţia s-au clasat pe locul al treilea, la egalitate, cu 91,3% fiecare. La coada listei se află Germania, unde doar 50,4% din populaţie deţine o locuinţă proprie, potrivit studiului.

Acesta arată în mod clar că cererea pentru proprietatea privată a locuinţelor este mult mai mare în zona Europei Centrale, în timp ce în Occident cultura închirierii se bucură şi ea de popularitate , arată cotidianul.

Preţurile pe metru pătrat sunt cele mai mari în Ungaria, cu o medie de 2 250 de euro. Preţurile chiriilor sunt, de asemenea, ridicate, dar Slovacia şi Lituania devansează Ungaria, unde chiria medie este de 453 de euro, scrie cotidianul Világgazdaság.

MTI

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW