Urs găsit mort într-un şanţ în Adămuş

Atunci când statul nu reuşeşte, fiecare se apără cum poate. Fie că e vorba de “justiţiari” sau de persoane care pur şi simplu au dorit să se apere de invazia acestor animale sălbatice, imaginile publicate pe Facebook din Adămuş nu mai pot fi însoţite de alte comentarii.

Un urs a fost găsit mort într-un şanţ din zona Adămuş !

În acest caz polițiștii se deplasează la fața locului, înștiințând totodată și reprezentanții Asociației Fondului de Vânătoare cu competente în zona respectivă, care informează Agenția de Mediu cu privire la acest aspect.
Un medic veterinar efectuează necropsia animalului sălbatic, în vederea stabilirii cauzei decesului, ulterior in funcție de rezultat se stabilește dacă polițiștii au sau nu competență în cauză.
Dacă în urma necropsiei rezultă date cu privire la faptul că decesul a intervenit în urma unui posibil braconaj, în acest caz polițiștii vor desfășura cercetări. Dacă altele sunt cauzele în urma cărora decesul animalului a intervenit, competența revine Asociației de Vânătoare.

Sistemul RO Alert i-a avertizat miercuri seara pe locuitorii din satul Seuca despre prezența unui urs cu doi pui pe raza satului Seuca din comuna Gănești. Recent o ursoaica cu pui a ucis un pescar in satul Odrihei.

Comentează cu Facebook