fbpx

Ursul nostru, vedeta ziarelor!

Două subiecte mari și late sunt pe tapet de ceva vreme în orașul nostru. În unele zone, niște anonimi certați cu bunul simț aruncă și televizorul și resturile menajere prin parcuri, pe lângă coșurile stradale. Ei sunt susținătorii ”Gunoiadei.” Celălalt cap de afiș e ursul brun! E mai vestit decât gunoiul, pentru că despre soarta lui s-a discutat, zilele trecute, tocmai în Comisia de Petiții a Parlamentului European! Ar trebui să fie localizat, prins și strămutat. Conform proiectului și în termenul stabilit de lege, că altfel iar rămâne pe capul mureșenilor!

”Ursul nostru” – așa se numește deocamdată cel care îi vizitează pe mureșenii din străzile Posada și Negoiului, deocamdată pare pașnic. Cel puțin după unele imagini surprinse. Desigur nimeni din zonă nu arde de nerăbdare să se vadă cu el! Cu ursul nu-i de glumit. Deși pare jucăuș, dacă e să ne luăm după roțile de cauciuc pe care le aruncă cu nonșalanță în curtea vecinului, sau decojește un pomișor din grădină! După o plimbare pe străduța dintre grădini, dacă găsește o portiță deschisă, intră, fără probleme! Bine, intră el și neinvitat, chiar cu poarta închisă!

Lăsând gluma la o parte, oamenilor le e totuși frică de ”ursul nostru”. Acum, se vede ca în palmă în grădină, dar după ce crește iarba, și crește!-afirmă un localnic, n-ar vrea să dea peste el!

După ce a fost discutată problema ursului la toate forurile locale și europene, a fost schimbat și ministrul Mediului, nu putem decât spera că se va rezolva soarta ursului!

Sursa foto F.

(EM)

Comentează cu Facebook