fbpx

Uzina BMW de la Debrecen va fi prima fabrică de automobile din lume care va funcţiona numai cu energie regenerabilă

Uzina BMW de la Debrecen va fi prima fabrică de automobile din lume care va avea o producţie fără combustibili fosili, a anunţat directorul general Oliver Zipse, miercuri, la München, la adunarea generală anuală a BMW.

“Fabrica din Ungaria va abandona complet combustibilii fosili”, a spus directorul general, adăugând că prin această mişcare, fabrica de automobile de la Debrecen va fi prima din lume care va funcţiona fără utilizarea unor combustibili fosili.

Construcţia fabricii din Ungaria va începe la data de 1 iunie. Potrivit companiei, primele maşini New Class pur electrice vor părăsi linia de producţie 26 de luni mai târziu.

Mare parte a energiei electrice necesare producţiei va fi generată chiar la faţa locului, restul provenind din “surse de energie 100% regenerabile”, a explicat Zipse.

Decizia de a nu folosi gaze naturale la fabrica de la Debrecen nu este una bazată pe considerente de aprovizionare, ci se doreşte reducerea emisiilor de dioxid de carbon, a spus purtătorul de cuvânt al companiei, adăugând că acest concept garantează atât securitatea aprovizionării, cât şi stabilitatea preţurilor.

Fabricile BMW utilizează gaze în primul rând pentru funcţionarea centralelor termice şi electrice, respectiv pentru cuptoarele de la vopsitorie. Anul trecut, grupul a folosit 3,5 milioane de megawaţi-oră de gaze natural în întreaga lume, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din cei 6,5 milioane de megawaţi-oră de energie ale companiei.

MTI

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW