Valentin Covaciu lansează ”Rugina” la Cupola de sticlă din Cetatea Medievală

Cupola de sticlă din Cetatea Medievală va găzdui mâine, 5 decembrie, lansarea romanului ”Rugină” de Valentin Covaciu. Criticii literari Alexandru Cistelecan și Călin Crăciun, Alexandra Blendea redactor al Editurii Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca și scriitorul – jurnalist Andrei Vornicu vor prezenta romanul ”Rugină”, laureat al concursului Prozoteca 2019.

„(…) Romanul nu poate fi lăsat din mână de la primele pagini datorită unui talent de povestitor ieșit din comun pentru un debutant: Covaciu are o bună imaginație anecdotică, fler psihologic, capacitatea de a transcrie cu umor paradoxurile mărunte ale cotidianului și, nu în ultimul rând, dezinvoltura stilistică necesară pentru a da voce unor personaje excentrice.”, explică criticul literar Alex Goldiş, membru în juriul concursului Prozoteca.

„Am început să scriu romanul la începutul anului 2016 și, după mai multe pauze și reveniri asupra textului, l-am finalizat în această vară.

Textul urmărește 3 fire narative principale, care împreună țes o poveste a generației mele, oameni născuți la sfârșitul anilor 80 – începutul anilor 90. Pe fundal, avem o frescă a anilor 90, văzuți prin ochii unui tânăr adult care-și „revizitează” copilăria, iar în prim-plan, mai acute și greu de surprins, avem două fire narative mai apropiate prezentului.

Narațiunea are un puternic caracter autobiografic, asumat, însă trebuie să ținem cont de faptul că e un roman, nu o biografie, iar textul e ficționalizat destul de mult, în principal în ceea ce privește personajele, unde bineînțeles că „împrumuturile” nu corespund nici ca trăsuturi, nici ca evenimente.”, ține să precizeze autorul romanului, Valentin Covaciu.

Evenimentul organizat cu sprijinul Villa Vinea, Teatru 3G, Asociația Amper și Asociația Podium oferă ocazia participanților de a cumpăra volumul la 35 de lei/exemplar. Deasemenea cartea va putea fi comandată și de pe siteul editurii: (http://www.casacartii.ro/detalii_2303_Rugina.html)

Cei interesați sunt așteptați, mâine, 5 decembrie 2019, la ora 18,30 în Cupola de sticlă din Cetatea Medievală din Târgu Mureș.

Comentează cu Facebook