Valentina Radu a adus un nou trend la Reghin

4Tot mai mulți reghineni aleg ca decor pentru camerele locuinței lor, dar mai ales pentru camerele copiilor, pictura pe perete. Dovadă stau fotografiile postate pe rețelele de socializare cu pereți împodobiți discret sau vesel. Am căutat să aflăm cine se ocupă la Reghin cu o asemenea artă. Și am aflat că, la noi în oraș sunt câteva persoane, femei în general, care fac asta cu plăcere și chiar pasiune. Una dintre ele este Valentina Radu sau Valea cum îi spun apropiații.

Valentina Radu…

.. este licențiată în arte plastice și are o poveste de viață frumoasă.
S-a născut în Republica Moldova, în familia unui profesor de matematică și a absolvit Facultatea de Arte plastice și Decorative din cadrul Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă” din Chișinău. A lucrat apoi ca designer vestimentar pentru un brand din Chișinău și a fost profesoară cu grad didactic II la catedra de ,,Design interior”, în cadrul Colegiului de Construcții din capitala Republicii Moldova. A predat pictură, desen de specialitate, bazele artei decorative și arta scrisului. Apoi

…s-a îndrăgostit de un reghinean…

… s-a căsătorit și s-a mutat la Reghin. ,,A fost una dintre cele mai bune decizii din viața mea”, spune Valea. A fost primită cu multă căldură de familia soțului și acest fapt a ajutat-o să se adapteze foarte repede la condițiile noi de viață.
Acum are o fetiță care a împlinit recent un an, o familie iubitoare și lucrează într-un magazin de artă decorativă. Valentina spune că a găsit la Reghin oameni deschiși și liberi, că ,,viața într-un asemenea oraș are iz occidental” și că ea trăiește un vis frumos asemenea visului american doar ca al ei se numește ,,visul românesc”.
Valentina consideră că viața ei de acum este una mult mai bună din toate punctele de vedere deși are nostalgii legate de casa părintească și duce dorul surorii gemene, profesoară și ea, al fratelui său, al părinților care au învățat-o despre adevăratele valori ale vieții.

Altfel spus ..

…o profesoară de design interior, de la o renumită școală din Chișinău, lucrează la Reghin într-un magazin de artă decorativă, pictează pereții în casele reghinenilor și se declară o persoană împlinită.
Valea spune că a descoperit pictura pe perete relativ recent, dar a început să picteze după ce s-a mutat la Reghin.
De-abia atunci a simțit nevoia să-și exteriorizeze trăirile pozitive și a realizat că ,,libertatea personală este conectată și la mediul în care trăiești”.

Picturile ei…

…pe pânză, pe sticlă, aranjamentele decorative pe care le concepe la locul de muncă, lucrările de pereții pe care își lasă întotdeauna și amprenta personală, au început să fie apreciate de tot mai multe persoane. Ele spun povestea unei moldovence frumoase care a descoperit împlinirea și a adus un trend nou la Reghin, îndrăgostindu-se de un reghinean.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.