Vânzările grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter în România, avans puternic în primele 9 luni

Vânzările grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter în România au crescut cu 29% în primele 9 luni din 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la 180 milioane de euro, divizia de distribuție și retail de medicamente (Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia) având, și de această dată, cea mai importantă contribuție. La nivelul grupului, vânzările au crescut cu 19%, la 1,08 miliarde de euro. Piața din România a înregistrat a doua creștere a vânzărilor la nivelul grupului, după SUA, unde vânzările au avansat cu 84%.

Astfel, România a rămas una dintre piețele cheie ale grupului ungar, contribuind cu aproape 40% la vânzările acestuia în Uniunea Europeană, care au însumat puțin peste 461 de milioane de euro.

Pe segmentul contraceptivelor și al produselor pentru sănătatea femeii, vânzările Gedeon Richter în România au scăzut cu aproape 4%, la 5,1 milioane euro. Pe lângă distribuție și retail (Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia), Gedeon Richter derulează în România și activități de producție, prin fabrica de medicamente Gedeon Richter România din Târgu-Mureș.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/farma/vanzarile-grupului-farmaceutic-ungar-gedeon-richter-in-romania-avans-puternic-in-primele-9-luni-piata-noastra-a-adus-40-din-toate-veniturile-obtinute-in-ue-17388658

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.