Verificări la “Cantemir”, după acuzațiile privind falșii asistenți medicali

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie, a anunțat, joi, că va derula o serie de verificări la școala postliceală de asistenți medicali “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, după difuzarea de către televiziunea publică suedeză a unei anchete privind falși asistenți, cu diplome eliberate aici.

“Am să mă duc personal să văd practic această televiziune ce a filmat.(…) Voi verifica în primul rând să vedem practic dacă în momentul când a fost televiziunea au fost elevii prezenți, voi verifica să văd într-adevăr și catalogul respectiv, al acelui absolvent, că am înțeles că televiziunea ar fi vorbit și cu 5 persoane, să vedem un pic cu cine a vorbit, ce a vorbit, ce a filmat și ce a fost bineînțeles tendențios în această știre… poate că nu a fost tendențios, voi verifica. Și, mai departe am să informez ministerul și dacă ministerul va considera oportun, va trimite o echipă de control. Probabil că în funcție de ce informații iau astăzi, probabil că voi face și eu un control”, a spus Macarie.

Acesta a arătat că el cunoaște respectiva școală postliceală privată, din perioada în care era inspector pe învățământ particular și alternative și știe că este una serioasă.

“Această școală postliceală privată, Dimitrie Cantemir, este printre primele unități de învățământ particular acreditată din județul Mureș. O cunosc din perioada când eram inspector pe învățământ particular și alternative și vă pot spune că are peste 680 de elevi, niciodată n-a scăzut sub, iar examenele de finalizare a studiilor, în urma cărora obțin un certificat de calificare profesională, constau într-un examen care durează 14 zile. Ceea ce înseamnă probă scrisă, probă practică și probă de susținere a proiectului”, a arătat Macarie.

Inspectorul școlar general al județului Mureș a ținut să adauge că, din câte știe, școala postliceală în cauză desfășoară toate orele de practică obligatorie prevăzute în programă și, mai mult, a accesat și un proiect de mobilități Erasmus, prin care periodic câte 40 de elevi ai acestei unități școlare merg în Italia, Spania, precum și, mai nou, în Germania, în practică profesională.

În urma informaţiilor apărute în presă cu privire la presupusele nereguli sesizate la Şcoala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, Ministerul Educaţiei Naţionale face următoarele precizări:

Ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, doamna Rovana Plumb, a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş să demareze verificări la Şcoala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, având în vedere aspectele sesizate în mass-media, mai precis faptul că există persoane care ar fi obţinut în mod ilegal diploma de absolvent al instituţiei.

În acelaşi timp, ministrul Educaţiei a decis să trimită Corpul de Control la Şcoala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş.

Comentează cu Facebook