fbpx

Viața universitară fără studenți este un non-sens!

Pentru comemorarea evenimentelor de la Praga, petrecute în 1939, când protestele studenților împotriva ocupației hitleriste au fost reprimate sângeros, Consiliul Internațional al Studenților a decis ca 17 noiembrie să devină Ziua Internațională a Studenților.

La 81 de ani de la acele evenimente, rectorul UMFST, prof. dr Leonard Azamfirei își exprimă speranța că vom trece cu bine peste starea de alertă actuală, că totul va reveni la normal, pentru că Viața universitară fără studenți este non-sens. Iată postarea rectorului UMFST:

”Astăzi sărbătorim studenții, cei cărora dascălii le datorează sensul profesional de a fi, de a se dezvolta. Viața universitară este un non-sens fără studenți. În timp de pandemie, le simțim lipsa din amfiteatre, din laboratoare, mai mult decât oricând. Am speranța că ne vom revedea curând în universități, că vom continua să construim împreună o lume mai bună și mai dreaptă, în care fiecare să-și găsească locul potrivit., a scris Leonard Azamfirei, încehiându-și postarea cu urarea: ” Vivat, Crescat, Floreat!”,

Sursa foto: facebook Leonard Azamfirei

Comentează cu Facebook