(Video) Cum evoluează lucrările la aeroportul Transilvania

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc a publicat un material video în care prezintă stadiul lucrărilor la aeroportul Transilvania, care în opinia domniei sale evoluează bine.

Între timp, conform ZF, aeroporturile Suceava şi Oradea şi-au dublat şi chiar triplat traficul, în timp ce top trei jucători – Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara – au avut creşteri moderate.

Aeroporturile din România au avut 4,36 milioane de pasageri în total în primul trimestru din acest an, trafic în creştere cu 8,27% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unei analize a ZF făcută pe baza datelor de la Asociaţia Aeroporturilor din România.

Aeroportul internaţional „Avram Iancu“ din Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare din ţară, a raportat 558.277 de pasageri în primul trimestru din acest an, în creştere cu 8% faţă de anul anterior, arată aceeaşi sursă. Din iunie, compania aeriană low-cost Blue Air va lega aeroportul din Cluj-Napoca de Constanţa, potrivit ultimelor date. În programul de vară pe acest aeroport vor apărea zboruri noi, dar va creşte şi frecvenţa de operare pe anumite destinaţii, ceea ce va duce la o medie de 40 de zboruri pe săptămână de pe acest aeroport.

Al treilea cel mai mare aeroport din ţară, Traian Vuia din Timişoara, a avut în primul trimestru 364.000 de pasageri, în creştere cu doar 2,6% faţă de anul anterior, arată aceeaşi sursă. Avansul este mult sub cel de două cifre înregistrat anul trecut, pe fondul anulării unor curse. La începutul lunii februarie, compania românească Blue Air a anunţat că va renunţa la ruta Timişoara-Iaşi-Cluj din cauza neînţelegerilor cu oficialii aeroportului.
Un avans important în trafic a avut şi aeroportul internaţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava, 67.000 de pasageri în primele trei luni, faţă de doar 29.000 de pasageri în perioada similară a anului trecut. Acest aeroport a avut şi anul trecut una din cele mai mari creşteri, traficul a fost de patru ori şi jumătate mai mare anul trecut, ajungând în total la 262.000 de pasageri, fiind pe un trend ascendent din 2010. Wizz Air leagă aeroportul din Suceava de Milano, Roma, Bologna şi Londra, în timp ce Tarom are zboruri pe ruta Suceava-Bucureşti, arată datele de pe site-ul aeroportului.

Şi pe aeroportul din Craiova s-a înregistrat un trafic în creştere, de 102.000 pasageri în primul trimestru din acest an, faţă de 67.000 de pasageri în perioada similară a anului trecut, arată aceiaşi sursă. Din Craiova sunt disponibile zboruri spre destinaţii din Anglia, Italia, Spania, Franţa, Germania şi Israel. De pe aeroportul din Craiova operează zboruri companiile low-cost Wizz Air şi Ryanair, dar sunt operate şi curse charter de către alte firme aeriene.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.