fbpx

(Video) Defrișări ilegale mascate de ROMSILVA

În urmă cu jumătate de an, jurnaliștii Recorder au făcut o investigație despre tăierile ilegale de lemn din Munții Gurghiu, județul Mureș. La scurt timp după publicarea materialului, ROMSILVA a anunțat controale amănunțite în zona respectivă. Raportul de control a fost investigat de cei de la Recorder iar ei au constat faptul că inspectorii ROMSILVA au ocolit zonele cu cele mai mari probleme.
Singurele măsuri luate de cei de la ROMSILVA au fost sancționarea silvicultorilor cu avertismente sau cu diminuarea cu 10% a salariului pe trei luni.
Horea Petrehuș, președinte la Asociația Valori Superioare, a declarat că din zona respectivă s-au furat aproximativ 100 de camioane de lemn.
Jurnaliștii au descoperit că cioatele de arbori tăiați ilegal au fost acoperite de movile de crengi și resturi de exploatare.
Cu privire la controlul efectuat în zonele vizitate de cei de la Recorder, conducerea ROMSILVA a evitat să dea declarații.
Atunci când Recorder l-a contactat pe Ionuț Boar, Inginerul Silvic ROMSILVA, acesta nu le-a oferit jurnaliștilor un răspuns concret cu privire la situația din Munții Gurghiu și mai mult decât atât, le-a închis telefonul de două ori.

Comentează cu Facebook