VILLA VINEA, crama anului 2017 în Transilvania

VILLA VINEA a devenit crama anului 2017 în Transilvania, după ce a câștigat opt medalii în cadrul WineUp Fair, un important eveniment din România dedicat vinurilor. Peste 200 de vinuri au fost degustate de juriul competiției și în final 19 crame au fost premiate. O medalie de aur, trei de argint și patru de bronz a câștigat crama de pe Târnave la evenimentul desfășurat la Muzeul de Artă – Palatul Banffy din Cluj Napoca, în perioada 24-26 martie. Rezultat de excepție, ținând cont de faptul că fiecare din cele opt vinuri prezentate de VILLA VINEA a obținut o medalie. Aurul l-a primit Riesling de Rhin Selection 2015.

Ajuns la a III-a ediție, WineUp Fair in Transylvania se profilează ca fiind cel mai important târg de vinuri organizat în România. Sloganul evenimentului în 2017 a fost ”Enjoy Wine & Art!”, sugestiv pentru oferta organizatorilor, care au propus o asociere complexă între cultura vinului și sferele creative ale artei. Aducerea WineUp Fair în Palatul Banffy, o clădire cu o istorie valoroasă, a subliniat apetitul organizatorilor pentru conceptul vin-artă.

Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui pamant extraordinar, situat pe valea râului Tarnava Mica, una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale Transilvaniei.

Combinatia intre traditia viticola transilvaneana si tehnologia moderna si inovatoare italiana, in acest caz, conduce la un rezultat care poate fi regasit in titlurile si medaliile acordate vinurilor VILLA VINEA, inca din primul an de productie, 2011, vinuri deosebite prin complexitatea aromatica, echilibru, tanini catifelati si un post-gust lung.

Pastrarea autenticitatii locului a fost unul dintre criteriile de baza in constructia cramei. Turnul, caracteristic Transilvaniei medievale, vegheaza asupra podgoriei cu diferite soiuri de struguri autohtone, precum si din intreaga Europa. Crama VILLA VINEA este un loc cu o atmosfera deosebita, plina de energie, la fel de impresionant ca vinurile create aici.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.