Vindeau ilegal vase de gătit în Bistriţa

Jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, au depistat în ultimele 48 de ore pe raza municipiului Bistrița, mai multe persoane care ofereau ilegal spre vânzare diverse produse.

Au fost depistate trei persoane care ofereau spre comercializare 3 seturi de vase pentru gătit (52 piese) și seturi de cuțite de bucătărie și coșuri împletite din nuiele, în alte spații decât cele special amenajate în acest sens.

Bărbații sunt din Crăciunești, respectiv din localitatea Glodeni (Mureș),

Conform prevederilor legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite produsele au fost confiscate, aceștia fiind sancționați, cu 1.500 de lei (500 lei amendă fiecare), conform actului normativ amintit, art. 1, lit. a, b.

Jandarmeria aduce la cunoștința cetățenilor faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care intenționează să efectueze acte de comerț, trebuie să facă acest demers în spații special amenajate, să dețină documentele de proveniență, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodată, comercianții trebuie să dețină certificat de înregistrare fiscală care atestă existența societății comerciale respective sau documente privind persoana fizică autorizată.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.