Viorica Dăncilă prezentă la Conferința Județeană a PSD Mureș

Filiala Partidului Social Democrat a prezentat raportul de activitate al conducerii județene PSD Mureș, sâmbătă, în cadrul unui eveniment găzduit de Teatrul Național din Târgu Mureș. La eveniment au fost prezenți toți reprezentanții PSD la nivel local precum și prim-ministru și actualul președinte PSD Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici și Mihai Fifor secretar general și purtător de cuvânt al partidului social democrat.

Ordinea de zi

Ordinea de zi a cuprins 3 puncte și anume: prezentarea raportului de activitate din ultimul mandat al organelor de conducere, puncte de vedere principale în domeniul dezvoltării sociale și alegerea noilor organe de conducere la nivel local.

Raport de activitate

Detaliind raportul de activitate, Partidul Social Democrat Mureș prin organele de conducere s-a prezentat ca un factor de echilibru în județ opus tendințelor conflictuale. Au menționat că totalitatea proiectelor promovate nu au fost cu scopul de a atrage voturi în cadrul alegerilor ci pentru a face ceva productiv. S-a menționat și faptul că la nivel local dețin 10 mandate în cadrul consiliului județean, 23 de comune și 3 primării de oraș sunt conduse de primari social democrați.

Realizările datorate guvernării PSD-ALDE

Printre alte realizări s-a enumerat dotarea transportului local cu autobuze electrice, a școlilor cu dispensare medicale, modernizarea și redeschiderea aeroportului, finalizarea circuitului  Transilvania Motor Ring, scoaterea la licitație a centurii Reghin-Mureș, renovarea Centralei de la Iernut și a barajului Răstolița și continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, toate acestea posibile datorită alianței PSD-ALDE.

Atacuri nejustificate

În continuare a luat cuvântul Maria Precup, fostul primar al Municipiului Reghin, care a susținut că anul 2019 a fost un an greu, dominat de frustrarea și ura opoziției, PSD fiind ținta nenumăratelor atacuri cu atât mai nejustificate, cu cât programul de guvernare bine pus la punct a fost respectat. A urmat declarația oficială conform căreia organizația județeană susține candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezindețialele.

Alte realizări marca PSD-ALDE

Vice-Președintele Consiliului Județean Ovidiu Dancu a mai adăugat la lista  realizărilor  reabilitarea Muzeului de Științe ale Naturii, a Palatului Culturii, implementarea unui sistem integrat de management al deșeurilor, reparațiile efectuate pe drumurile județene și programarea județului Mureș spre a fi un județ ”smart”. Eșecul ultimelor alegeri l-a pus pe seama unei realități paralele prezentate de opoziție.

Locul lui Dragnea nu-i la pușcărie

Ovidiu Oltean, primarul comunei Tăureni încă din 2000 a susținut că datorită lui Liviu Dragnea beneficiem de proiectele de finanțare PNDL 1 și PNDL 2 care au ajutat enorm la dezvoltarea locală, iar Liviu Dragnea, figură patriotică nu-și are locul în închisoare. Deasemenea și-a exprimat convingerea PSD va  obține majoritatea după alegerile prezidențiale. Opoziției, de- ar ajunge la guvernare, i-ar trebui 20 de ani doar ca să ”zugrăvească” ce au construit social democrații”

Declară că în cazul în care opoziția ar ajunge la guvernare ar avea nevoie de 20 de ani doar să ”zugrăvească” ce au construit social democrații.

Propunere

Profesorul Vasile Boloș a precizat că mandatul și proiectele PSD Mureș reprezintă un principiu viabil și aducător de rezultate și propune ca pe viitor candidaturile să se realizeze în baza unei moțiuni depuse cu 3 luni înainte.

Teodorovici

Ministrul finanțelor publice Eugen Teodorovici a susținut că cetățeanul trebuie să fie pe primul plan și orice proiect trebuie analizat indiferent din ce tabără politică provine.

Lupta nu-i pierdută

În calitate de secretar general al PSD Mihai Fifor a menționat că rezultatul guvernării actuale este materializat în creșterea pensiilor, salariilor și multitudinilor de investiții destinate sistemului medical și cel al învățământului. Deși rezultatul alegerilor Euro-Parlamentare nu a fost unul dorit este de părere că lupta nu este pierdută și pentru social democrați data de 26 mai poate avea o urmare productivă pe viitor. Și-a exprimat convingerea că Viorica Dăncilă are mult curaj dar va trebui și sprijinită de membrii partidului.

În discursul său final,  Viorica Dăncilă a catalogat guvernarea PSD eficientă, deși nu perfectă, dar nivelul de trai din România a crescut, statele membru UE apreciază mai mult România și singurul fapt care cauzează imaginea nedorită creată în afara granițelor se datorează  atitudinii negative ale opoziției.

Noua conducere aleasă în unaninimitate

După discursuri s-a trecut la alegerea noii conduceri județene a PSD. Ca rezultat al voturilor exprimate deschis, în unanimitate, s-a decis pentru fiecare funcție după cum urmează: Președinte PSD Mureș – Vasile Gliga, Președinte Executiv-Ilie Chiș Bălan și au fost aleși toți cei 17 candidați pentru funcțiile de vicepreședinți.

Comentează cu Facebook