fbpx

Votul, prima garanție a schimbării

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, ieri, începerea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Perioada de depunere a candidaturilor se încheie abia pe 18 august, dar unul dintre candidații la funcția de primar, independentul  Soós  Zoltán a ținut să fie deschizător de drum!

Directorul Muzeului Județean Mureș, Soós  Zoltán, și-a anunțat candidatura ca independent în luna februarie, bucurându-se apoi de o largă susținere ajungând candidatul tuturor maghiarilor din Târgu Mureș. Și nu numai, după cum ne-a declarat în exclusivitate după depunerea candidaturii.

Rep.: De ce ați dorit să fiți primul care își depune candidatura?

Soós  Zoltán:  Am ținut că este foarte important să fiu primul candidat  care predau documentele  și semnăturile  care, efectiv, dovedesc  participarea mea la aceste alegeri și  reprezintă și opinia târgumureșenilor.

Rep.: Câte semnături ați adunat și ce semnifică numărul lor?

 Soós  Zoltán : Am adunat de opt ori mai multe semnături decât ar fi fost necesare, sunt peste 4870 de semnături,  ceea ce înseamnă că,  târgumureșenii vor schimbare și nu numai că vor schimbare, dar există această nevoie puternică în orașul nostru.

Rep: Au semnat și români pentru candidatul Soós  Zoltán?

Soós  Zoltán:  Evident printre semnatari erau și foarte mulți români din Târgu Mureș. La întrebarea de ce au semnat pentru un candidat maghiar au răspuns simplu și clar: i-a convins programul meu , că trebuie schimbare în acest oraș! Asta înseamnă și încrederea  pe care mi-au acordat-o târgumureșenii!

Rep.: Ce îi  nemulțumește pe târgumureșeni?

Soós  Zoltán: După 20 de ani suntem cu toți conștienți ce a însemnat regimul Florea   și clonele pe care le-a produs, care efectiv  au contribuit la deteriorarea traiului în acest oraș. Târgumureșenii au zis destul din regimul Florea! Târgu Mureș a devenit un oraș perdant în ultimii 20 de ani. S- au luat niște decizii în camera obscure împotriva voinței noastre, a târgumureșenilor, și  rezultatele se văd: un oraș perdant, fără o privire spre viitor! Noi vrem să schimbăm acest oraș, acest oraș trebuie să fie în sfârșit învingător !

Rep.: Ați stat de vorbă cu oamenii…

Soós  Zoltán: Adunând semnăturile am avut oportunitatea de a întreba oamenii, de – a dialoga cu cetățenii orașului, iar ei mi-au întărit această credință că trebuie schimbare, că trebuie să muncim și să susținem  opinia târgumureșenilor,  care până acum n-au fost întrebați.

Rep.: Care este contracandidatul de care vă temeți?

Soós  Zoltán: Eu nu mă tem de contracandidați,  însă cred, că toți târgumureșenii care au înțeles că este nevoie de schimbare  vor susține  planul schimbării pe care l- am propus pentru toți târgumureșenii, indiferent de etnie, sau religie! Toți cei care vor schimbare o să vină cu mine și echipa care a lucrat alături de mine, căreia îi mulțumesc pentru ajutorul acordat, este o echipă puternică și capabilă cu care putem  realiza această schimbare.De aceea o să rog toți cetățenii orașului să participe la vot, prima garanție importantă a schimbării. Trebuie să participe, să suțină acest proiect de schimbare pentru că vrem un oraș prosper, vrem un oraș cu șanse, cu posibilități, vrem să fie în sfârșit ordine în orașul nostru, vrem să învingem împreună pentru acest oraș!

Rep.: Care este atuul dumneavoastră față de ceilalți candidați?

Soós  Zoltán: Atuul meu este că nu vreau să decid în locul târgumureșenilor. Vreau să mă consult și să luăm decizii împreună pentru viitorul și binele acestei comunități! Să facem un oraș transparent un oraș care dă posibilități atât pentru cetățenii acestui oraș, cât și pentru investitori, evident să începem să punem al punct transportul în comun Și să transformăm acest oraș perdant în oraș invingător!

Comentează cu Facebook