Zeci de infracţiuni rutiere

#La data de 4 iulie a.c., la ora 11:30, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Gorneşti, au oprit în trafic, pe DN 15, în localitatea Ernei, un autoturism condus de un bărbat de 28 ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat sau înregistrat, având montate plăcuţe cu număr fals de circulaţie.
.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals înmatriculare.

#La data de 4 iulie a.c., la ora 12:15, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara, au oprit în trafic, în cartierul Rora din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 28 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere .

#La data de 4 iulie a.c., la ora 12:30, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Luduş, au oprit în trafic, pe raza localităţii Cuci, un autoturism condus de un tânăr, de 16 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere .

#La data de 5 iulie a.c., la ora 02:05, polițiști din cadrul Poliţiei staţiunii Sovata, au oprit în trafic, pe strada Câmpul Mic din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

In perioada 01 – 04 iulie a.c., polițiștii au intervenit la peste 160 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 690 de sancţiuni contravenţionale pentru ilegalitățile depistate și au fost constatate peste 60 infracțiuni.
În perioada menţionată, poliţiştii au acționat, la nivel judeţean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
S-a intervenit la 161 de evenimente, dintre care peste 130 au fost sesizate prin 112.
În urma activităților, au fost constatate 69 de infracţiuni, 10 persoane fiind surprinse în flagrant delict.
De asemenea, au fost depistate 3 persoane urmărite naţional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 691 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 216.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 4320 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, poliţiştii rutieri desfăşurând activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic.
Astfel, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost retrase 17 de certificate de înmatriculare.

Comentează cu Facebook