Ziua Educației la Gimnaziul „Alexandru Ceușianu”

Cele trei clase freinet din cadrul Gimnaziului „Alexandru Ceușianu” Reghin au sărbătorit Ziua Educației într-un mod inedit.

Cei 70 de elevi, împreună cu învățătoarele lor (Smaranda Pușcaș, Aurora Dumitru și Cristina Moldovan) au organizat cea de-a doua ediție a Târgului de toamnă.

Ziua a început cu proiectele cu care apoi copiii au realizat o „cămară” pe holul școlii ca sursă de inspirație pentru doritori. A urmat apoi decorarea scenei cu produse specifice toamnei și prezentarea conservelor aduse de acasă.

Freneticii au primit și vizita unei grupe de la Grădinița cu program prelungit alături de educatoarea Paula Baciu și au degustat împreună produsele. Activitatea s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar copiii s-au bucurat de fiecare moment al acesteia și au învățat lucruri utile.

,,Dacă e ziua educației, să facem educație! Ideea a fost să oferim altceva, să le placă, dar să și învețe. Au învățat să gătească sănătos, să prezinte un produs, să aranjeze un platou. Într-o manieră veselă și…. gustoasă !”, a declarat învățătoarea Smaranda Pușcaș, care ne-a spus că aceeași elevi au pus bazele unei grădini alături de Răzvan Ilieș prin proiectul susținut de el la Fondul Comunitar Reghin.
Ei au asamblat mobilierul stradal câștigat de copii la Critical Mass Reghin.

Imola Grama

Comentează cu Facebook